jehu

Ahogy Orbániában „lezárják” a dolgokat…

Az példaértékű minden illiberális „demokrácia” számára: határozottan, ellentmondást nem tűrően, de úriemberek módjára. Elvégre nem olyan világban élünk, ahol a jogállamra hivatkozó kekeckedőket bántalmaznák – egyetlen pofont sem kapott egyikőjük sem...

Mert igaz ugyan – ha igaz; ha van Orbániában bármi is, ami igaz –, hogy ama NVI-s kopaszok ügyében hivatalból kellett volna nyomozást indítani, tekintettel arra, hogy azok a kopaszok nyilvánvalóan félelemkeltő szándékkal szállták meg a terepet, és ezt hagyományos, mondjuk polgári demokráciákban bűncselekménynek vagy legalábbis olyannak szokás tekinteni, ami fölveti bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúját; de, lássuk be, ez csak laikus és rosszindulatú morfondírozás!

Azonban, mert akadtak tájékozatlanok, mégpedig 24-en, akik följelentést foganatosítottak az ügyben, hát a rendőrség megindította a nyomozást – jelentsen ez akármit is. Tulajdonképpen elég meglepő, hogy nyomozni kezdtek – mint mondtam, akármit jelentsen is ez –, hiszen a gyanúsíthatók között nem volt ott Gulyás Márton!

Kép: nol.hu

Akkor pedig nincs ok az izgalomra, a sietségre sem.

A nyomozás nyilván nagyon komoly fölkészültséget igénylő szakma! Mutogathatnak nagypofájú laikusok fényképeket, hivatkozhatnak akár szerintük ismertté vált nevekre is – a komoly nyomozás ilyesmire nem adhat. Ha egyszer nehéz megállapítani azoknak a kopaszoknak a személyazonosságát, akkor az nehéz, mondjon bárki bármit!

Meg egyáltalán: érdekes, hogy kik voltak ott? Nem elég tisztázni, hogy akadályoztak-e bárkit bármiben..? Azt persze tudja rendőrség, hogy Nyakó ott volt – ennyi elég is.

Lehet persze fölemlegetni, hogy ha Gulyás Márton állta volna el a kopaszok útját, Nyakóról nem is beszélve, akkor a rendőrség egészen másképp viselkedett volna! De ez csak amolyan kákán is csomót kereső föltételezés; hamis, rosszindulatú következtetés például abból az esetből, amikor civileket rohant le a rendőrség, mégpedig hivatalos eljárás keretén kívül. Igaz, ott a haza védelme volt a föladat, mert azok a piszkos norvégok veszélyeztették az illiberális demokráciát!

Emlékszünk persze, volt nyivákolás akkor is. Pedig ok az nem volt rá, semmi: odavitte netán a rendőrség, amit meg kellett találnia?!

Na ugye. Majd akkor hőböröghet, aki még mer.

Ideje volna, ha mindenki megértené és elfogadná az illiberális demokrácia működését: ha egyszer például Devecserben  sem történt bűncselekmény, akkor mit képzeltek a kopaszokat följelentők?!

Örüljenek, hogy udvarias fogadtatásban volt részük. Mondhatták volna nekik, hogy na, hess a francba, ha nem akarjátok, hogy a körmötökre nézzünk...Vagy békésebben: nyomozzon, akinek hat anyja van... Hiszen minek is: „mi úgyis tudunk mindent"...

A rendőrség és az ügyészség része annak a rezsimnek, amely megteremtette az illiberális demokráciát. Orbániában nem a szabadság a rend – pontosabban a hatalom már-már végtelen szabadsága a rend(szer). Ahol a Disznók Különbizoccsága sorozatban „zárja le" a meg sem nyitott vitákat, a rendőrség sem tehet mást.

Addig örüljön mindenki, amíg a hatalommal való kekeckedést ilyen olcsón megúszhatja!

Elvégre – legalábbis eddig – nincs hír arról, hogy a följelentők ellen nyomozni kezdtek volna. Minek is tennék, hiszen úgyis tudnak mindent...

Blogger


Jehu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.