Visszatáncolt a fajvédő konferencia szponzora

Visszalépett a Budapestre tervezett fajvédő konferencia támogatásától a kongresszus egyik szponzora – írta a társaságtól kapott levélre hivatkozva a Magyar Nemzet.

A lap szerint az angliai bejegyzésű Arktos Media Ltd. elnöke levélben jelezte, hogy a „negatív médiavisszhang” miatt megvonják támogatásukat a National Policy Institute (NPI) által szervezett kongresszustól. Az elnököt, a svéd származású Daniel Friberget megdöbbentette, hogy a magyar kormányfőt „annyira izgatja egy békés szándékú írók és gondolkodók részvételével zajló kis létszámú gyűlés”, hogy beutazási tilalmat rendel el – írja a lap.

Amint arról beszámoltunk, Orbán Viktor utasítására a belügyminiszter hétfőn betiltotta az október 3. és 5. közötti, Budapestre tervezett konferenciát, valamint a rendőrség beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el a tanácskozás előadóival szemben. A konferencia ellen ezt megelőzően az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció és az MSZP is tiltakozott.

Richard Spencer, a NPI vezetője a rendezvény Facebook-oldalán azt közölte: „Nem töröltük el a konferenciát. Találkozni fogunk Budapesten október 3-5 között”. Véleménye szerint nem ők sértenek törvényt, hanem a magyar kormány, amikor a véleményszabadsághoz és a gyülekezéshez való alkotmányos jogot korlátozza. Az újabb hírek szerint a tanácskozást magánrendezvényként tartják meg, amelyre így a sajtó sem hivatalos.

A körülmények miatt a belügyminiszteri betiltás dacára is tüntetést tartanak péntek délután a konferencia ellen a Szabadság téri megszállási emlékműnél - tájékoztatták a szervezők a Népszabadságot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.