Tesznek Orbán tiltására a fajvédők

Dacára annak, hogy a kormányfő utasítására Pintér Sándor belügyminiszter betiltotta a hétvégére, Budapestre tervezett fajvédő konferenciát, a szervezők azt közölték, megtartják a rendezvényt.
Richard Spencer, a National Policy Institute vezetője (ez az amerikai szervezet áll a konferencia mögött) az Európa jövője című rendezvény Facebook-oldalán azt közölte: "Nem töröltük el a konferenciát. Találkozni fogunk Budapesten október 3-5 között" – írja az Origo.

Spencer véleménye szerint nem ők sértenek törvényt, hanem a magyar kormány, amikor a véleményszabadsághoz és a gyülekezéshez való alkotmányos jogot korlátozza.

Amint arról beszámoltunk, Orbán Viktor utasítására a belügyminiszter az október 3. és 5. közötti, Budapestre tervezett konferenciát, valamint a rendőrség beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el a tanácskozás előadóival szemben - közölte a Belügyminisztérium (BM) hétfőn az MTI-vel.

A konferencia ellen ezt megelőzően az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció és az MSZP is tiltakozott.

Hogy a rendezvényt hol tartják meg, arra vonatkozóan nincs semmilyen nyilvános információ, az eredetileg helyszínt biztosító Larus Rendezvényközpont ugyanis szerződést bontott a szervezőkkel, és a biztonság kedvéért ki sem nyitnak a hétvégén.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.