Új liberális párt alakulhat

A HVG szerint ma este bejelentheti pártalapítási szándékát Fodor Gábor volt SZDSZ-elnök.

Új liberális pártot alapít Fodor Gábor a HVG Online cikke szerint. A Szabad Demokraták Szövetségének korábbi vezetője a cikk szerint a közeljövőben bejelentheti szándékát; pártja önállóan, "a szocialistáktól és az Együtt 2014-től is függetlenül" politizálna. A párt alapítása hivatalosan kora tavaszra várható, de a szándékot akár ma este bejelentheti a volt SZDSZ-elnök a Belvárosi Liberális Klub rendezvényén – írta a HVG.

Fodor Gábor
Fodor Gábor

Fodor korábban már többször lebegtette a pártalapítást; 2011 májusában egy konferencián beszélt arról, hogy mindenképpen lenne igény egy liberális pártra, arra a kérdésre pedig, hogy részese lenne-e egy új liberális pártnak, akkor még azt mondta, korai még erre válaszolni, „mindenkinek, aki érez magában tenni vágyást, végig kell gondolnia ezt a kérdést”.

A pártalapításról Fodor Gábor tavaly augusztusban a Népszabadságnak nyilatkozott először. Akkor arra a kérdésünkre, hogy kialakulhat-e egy konszolidált, mérvadó liberális politikai erő az SZDSZ eltűnése után, Fodor Gábor azt felelte: létre kell jönnie egy mérvadó, liberális politikai erőnek, ezért alapította meg a Szabadságért Alapítványt. "A legfontosabb az, hogy legyen képviselete, világos programja annak a több százezer választónak, akiknek jelenleg nincs pártjuk, akik csalódtak a jelenlegi kormány politikájában, de ezzel együtt nem gondolják azt, hogy restaurálni kellene a Fidesz-kormány előtti viszonyokat. Remélem, nemsokára eljutunk arra a pontra, amikor azt mondhatjuk: politikai erőt lehet szervezni. De én ezt csak ésszel vagyok hajlandó csinálni, és csak akkor belevágni, ha minden feltétel adott. Ezen dolgozunk a munkatársaimmal."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.