Visszaszóltak az RTL-vezérnek: Több alázatot, kevesebb pökhendiséget!

Nem elég, hogy beégett a kormányközeli lap az RTL elleni 'támadással', baklövésük után most sértődötten ütik tovább a vasat.
Közleményben adott hangot felháborodásának kedden a Napi Gazdaság főszerkesztője az RTL Klub vezérigazgatójának megnyilvánulása miatt, aki korábban egy közösségi oldalon bírálta a napilapot.

Barcza György főszerkesztő azt írta: "Szeretek tanulni, de nem szeretem, ha kioktatnak. Több alázatot és kevesebb pökhendiséget várnék el attól, aki a magyarok kenyerét eszi és időnként a magyarok segítségére szorul."

A főszerkesztő a kommünikét azután juttatta el az MTI-hez, hogy Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója hétfőn a HVG Facebook-oldalára azt a hozzászólást írta: "néhány embernek vissza kellene mennie az általános iskolába, hogy megtanulják a matematikát".

Dirk Gerkens ezt azután publikálta, hogy a Napi Gazdaság hétfőn cikket közölt az RTL Klubnál tavaly kiosztott tiszteletdíjakról, ám az írásra helyreigazítást kellett adniuk, mert nem a valóságnak megfelelő számokat tettek közzé.

Ahogy arról már beszámoltunk, hétfő reggel a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonában lévő Napi Gazdaság is beszállt a kormánypárt és az RTL Klub között zajló adok-kapokba, ami a reklámadó bejelentése után robbant ki.

A lap sokkoló adatsorral mutatta be, milyen hatalmas összegeket fizet ki menedzsmentjének az RTL. A cikk 1,6 milliárd forintos juttatásról szólt, amelyet 14 vezetőségi tagnak fizettek ki. Még azt is siettek leszögezni, hogy az egy főre jutó tiszteletdíj így milyen sokszorosa egy átlagos alkalmazott jövedelmének. Ezek után a Magyar RTL Televízió Zrt. közleményben tudatta, hogy az éves beszámolójukban szereplő adatsort a Napi Gazdaság szerkesztőségében nem tudták értelmezni: az 1,6 milliárd forint a valóságban mindössze 1,68 millió volt, és azt is csak a Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai kapták. Hétfő délután a Napi Gazdaság végül helyreigazítást tett közzé. A szűkszavú közleményből megtudhatjuk, hogy nyomtatási hiba okozta problémát. Azt már nem részletezték, hogy ezáltal a teljes írásuk értelmét vesztette.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.