Az RTL vezetőinek fizetését vizsgálja a Századvég lapja

Lázár János után a kormánytól milliárdos megbízásokat elnyerő Századvég Gazdaságkutató Zrt. lapja, a Napi Gazdaság is véletlenül pont az RTL Klubbal kezdett foglalkozni.

A lap szerint a csatorna tavaly összesen 1,6 milliárdot fizetett ki tiszteletdíjként a működtető társaság igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai részére. A Napi Gazdaság összefoglalójában az áll: a 14 érintett fejenként átlag bruttó 110 millió forinttal gazdagodott 2013-ban. Ez, a cikk szerzője siet leszögezni, tizenegyszer magasabb volt dolgozói átlagfizetésnél.

A "leleplező" cikk megjelenését követően azonban, úgy tűnik, elképesztő méretű hibára derült fény: a Magyar RTL Televízió Zrt. céges beszámolója alapján a Napi Gazdaságnál valamit nagyon benéztek, mert az említett 1,6 milliárd forint valójában az ezredrésze, 1,68 millió volt mindössze - írja az Index.

A Giró-Szász András és Heim Péter által alapított vállalat által tavaly felvásárolt lap pont azt követően bukkant a témára, hogy az RTL Klub a reklámadó bevezetését követően elkezdte híradóiban bemutatni a Fideszhez köthető botrányos ügyeket. Múlt héten Lázár János nevezte a televíziócsatorna üzemeltetőjét korrupt vállalkozásnak, amely bosszúhadjáratot indított, amiért adót kell fizetnie Magyarországon.

Az RTL ezt követően közleményben utasította vissza Lázár állításait, kiemelve, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelő adókat eddig is befizették. Tiltakozásuk annak szól, hogy a reklámadót az ő megbüntetésükre találták ki, hiszen 15 százalékos reklámpiaci részesedésük után az új sarcból várt összes bevétel több mint felét kell nekik befizetniük.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.