RTL-ügy: saját magára mért súlyos csapást a kormányközeli lap

Óriási öngóllal szállt be az RTL Klub elleni harcba a Napi Gazdaság. A televíziótársaság vezetőségének javadalmazásáról szóló leleplező cikkükről kiderült, hogy félreolvastak egy adatot (vagy legalábbis ezt állítják), és ezerszer nagyobb összeggel számoltak a valóságnál. A lap a felelőst is megtalálta: a nyomtatót.

Hétfő reggel a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonában lévő Napi Gazdaság is beszállt a kormánypárt és az RTL Klub között zajló adok-kapokba. A lap sokkoló adatsorral mutatta be, milyen hatalmas összegeket fizet ki menedzsmentjének az RTL. A cikk 1,6 milliárd forintos juttatásról szólt, amelyet 14 vezetőségi tagnak fizettek ki. Még azt is siettek leszögezni, hogy az egy főre jutó tiszteletdíj így milyen sokszorosa egy átlagos alkalmazott jövedelmének.

A jól végzett munka után igazából hátradőlni sem volt idő, mert kiderült: bődületes hibát követett el az újság. A Magyar RTL Televízió Zrt. közleményben tudatta, hogy az éves beszámolójukban szereplő adatsort a Napi Gazdaság szerkesztőségében nem tudták értelmezni: az 1,6 milliárd forint a valóságban mindössze 1,68 millió volt, és azt is csak a Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai kapták.

Hétfő délután – amikor mind több lap kezdte tálalni a kapitális baklövés sztoriját – a Napi Gazdaság végül helyreigazítást tett közzé. A szűkszavú közleményből megtudhatjuk, hogy nyomtatási hiba okozta problémát. Azt már nem részletezték, hogy ezáltal a teljes írásuk értelmét vesztette.

A Giró-Szász András és Heim Péter alapította Századvég Gazdaságkutató Zrt. által tavaly felvásárolt lap érdekes módon pont azt követően bukkant a témára, hogy az RTL Klub a reklámadó bevezetését követően elkezdte híradóiban bemutatni a Fideszhez köthető botrányos ügyeket. Múlt héten Lázár János nevezte a televíziócsatorna üzemeltetőjét korrupt vállalkozásnak, amely szerinte bosszúhadjáratot indított, amiért adót kell fizetnie Magyarországon.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.