Szijjártó szerint nem is hoz kormányátalakítást a tavasz

Orbán szóvivője bagatellizálja és valótlannak tartja lapunk értesülését a kormány áprilisi-májusi átalakításáról.

Nincs valóságalapja a Népszabadság azon cikkének, mely szerint április végére, május elejére tervezi Orbán Viktor miniszterelnök a kormány átalakítását - közölte csütörtökön Brüsszelben újságírókkal Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Lapunk megbízható kormányzati forrásból értesült arról, hogy már április végén-május elején átalakíkthatják a kormányt, Orbán Viktor nem vár vele a nyári ciklusfelező értékelésig. Mások azt állították lapunknak, hogy Habony Árpád főtanácsadó azt pártolja: miniszteri szinten ne legyen változtatás. A kifogásolt cikkünkben három verziót írtunk le, amely a Fideszen belül forog a kormánnyal kapcsolatban. A szóvivő tehát írásunkat nem, legfeljebb egy, a saját pártjában forgó forgatókönyvről állíthatja, hogy valótlan.

Szijjártó Péter fontosnak tartotta közölni, hogy "annyiszor átalakította már a kormányt a Népszabadság, hogy igazából semmi jelentősége nincs, ha egy vagy két újabb cikket írnak a témáról". A szóvivő szerint "ez a forgatókönyv csak néhány fantáziadús újságíró gondolatai közt létezik", és nincs semmi valóságalapja. Ehhez képest a kabinet átalakításáról korábban Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője is beszélt még januárban, igaz, akkor ő még a nyárra datálta a változtatásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.