Százmillióba került az adófizetőknek a Fradi-stadion avatása

Nettó 96 millió forintot biztosított a magyar állam a Fradi-stadion avatási ünnepségsorozatára az MNV Zrt.-n keresztül - tájékoztatta az RTL Klub Híradóját a kormányzati információs központ.

Ahogy arról beszámoltunk, augusztusban egyhetes ünnepségsorozattal avatták fel az arénát, amelynek felépítése több mint 13 milliárd forintba került. Az avatáson kifütyülték Orbán Viktort, a fradisták bojkottja miatt pedig ingyen osztogattak jegyeket, hogy megteljen a stadion.

Az viszont továbbra sem derült ki, hogy mennyi volt az avatás teljes büdzséje, és hogy az állami támogatást pontosan mire költötték. A Gripenek körberöptetése állítólag nem igényelt többletforrást, bár ennek az állításnak a valóságtartalmát sokáig nem ellenőrizhetjük, lévén a "gyakorlat" részleteit 30 évre titkosították.

Az RTL-nek nyilatkozva Demeter Márta MSZP-s politikus felszólította a kormányt, hogy többször lehetőleg ne avassa fel feleslegesen a stadiont.

A Híradó megpróbálta nyilatkozatra bírni Kubatov Gábor fideszes képviselőt, a Fradi elnökét a parlamentben, de neki éppen akkor sürgős hívása akadt.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.