Közpénzből, köznézőkkel, Gripenekkel avatják az FTC-stadiont

Orbán Viktor beszédével, zöld-fehér csíkokat eregető Gripenekkel és filmes hőskölteménnyel avatják vasárnap este a Ferencváros új stadionját. A rendezvényen mellékesen fellép a Chelsea is, a nézőszámmal viszont lehet probléma – írja a Cink.
A portál közölte a szerény, 14,735 milliárd forintnyi közpénzből felépült sportlétesítmény megnyitóünnepségének forgatókönyvét.

Eszerint a rendezvény a Himnusszal veszi kezdetét, Rúzsa Magdi előadásában, ennek végén pedig fehér galambok röptében gyönyörködhetnek a megjelentek (fehér sasokat nyilván nehezebb röptetni). Fürjes Balázs budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos és Kubatov Gábor klubelnök 4-4 percben szólnak az egybegyűltekhez, és Tarlós István is megjelenik a kivetítőkön a modern technikának hála.

Ezt követi Orbán Viktor miniszterelnök beszéde, amelyre a program kivételesen nem ad meg időtartamot, ám ha a tervezetben szereplő időpontoknak hinni lehet, rá 8 percet szánnak a szervezők.

Elindul a kivetítőn "egy heroikus film", amelyben a Fradi múltjából, sikereiből villantanak fel képeket, bemutatva a klubban megfordult legendás játékosokat is.

Majd érkeznek a Magyar Honvédség Gripenjei: három darab is átrepül a stadion felett, zöld-fehér-zöld csíkokba öltöztetve az eget. A forgatókönyv a várható reakciókra is felkészíti az olvasót: "minden szem az égre szegeződik!" A Cinken egy kommentelő erről a műsorelemről azt közli, hogy mivel a Gripenek (amelyek nevét a forgatókönyv szerzője képtelen helyesen leírni) egy repült órája nagyjából tízmillió forintot tesz ki, a főpróbával együtt már 60 milliós kiadást jelent a három gép szerepeltetése.

Lesz még zászlók és dobok bevonulása, rengeteg gyerek, no meg óriásmolinó is, Fradi-induló, 20:45-től pedig a Ferencváros-Chelsea összecsapás, remélhetőleg kíméletes eredménnyel.

Hogy a közönségnek ez mennyire fog tetszeni, arról semmit sem lehet tudni. Nem kis részben azért, mert a Cink értesülései szerint a gálameccsre egyszerűen nem fogynak a jegyek. Egyfelől mert az új, biometriai azonosításon alapuló beléptetőrendszer miatt bojkottot hirdettek a Ferencváros szurkolói csoportjai. Ők az ünnepség napján a BKV Előre pályáján a Rapid Wien drukkereivel fociznak inkább.

Másfelől a jegyárak a magyar fizetésekhez mérten horrorisztikusak: a legolcsóbb jegy 9000 forintba kerül, a legdrágább, VIP-hely pedig 90 000 forintba, a regisztrált szurkolóknak járó 30 százalékos kedvezmény nélkül (ők viszont, mint fent olvasható, nem mennek).

A helyzet annyira súlyos, hogy már-már ingyenjegyekkel próbál nézőket fogdosni a klubvezetés, a hírek szerint az állami szervek, a rendőrség, a katasztrófavédelem is kapott belépőket, hogy állományuk között osszák szét. A Főtaxi tízezer forintos taxikártya mellé ad most két, eredetileg 9000 forintos jegyet ajándékba. Bár Kubatov Gábor a Facebookon azt közölte, az intézmények és cégek teljes áron vették meg a tiketteket, a Fradimob.hu úgy tudja, valójában a klubbal kapcsolatban álló cégek mind ingyenjegyeket kaptak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.