Súlyosbították a gólyatábori erőszakoló büntetését

Kilenc évre súlyosbították a fonyódligeti gólyatábori nemi erőszak miatt eredetileg hét és fél évre ítélt férfi büntetését hétfőn. 
A harminckilenc éves budapesti férfi az ELTE fonyódligeti gólyatáborában követett el szexuális erőszakot múlt év augusztusában.

A Fonyód Járásbíróság első fokon hét és fél év börtönre ítélte a férfit, ezt változtatták most kilenc évre személyes adattal való visszaélés miatt - írja az Origo. A hétfői ítélet jogerős.

A férfi fotós volt az ELTE fonyódligeti gólyatáborában, ahol megerőszakolt egy budapesti diáklányt. Fotókat is készített, amelyekkel később zsarolni akarta a lányt, aki az eset után a sajtóhoz fordult, ahol elmesélte a történetét.

A bajt megelőzhette volna az ELTE TÓK hallgatói önkormányzata, melynek tagjai tudtak a férfi abberráltságáról, és arról, hogy korábban ült hasonló ügyben. Az eset miatt a HÖK vezetőit leváltották, két hallgatót pedig kicsaptak az egyetemről.

Az eset után a ELTE jogi karának gólyatáboraiban is visszásságokat találtak, ami miatt fegyelmi eljárások indultak. Ennek következményeként a teljes kari HÖK vezetést leváltották.

A botrányok miatt a gólyatáborok programját idén már a rektori vezetés engedélyezte.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.