Gólyatábor: tudhatott az erőszakoló múltjáról a HÖK

A gólyatábori nemi erőszak gyanúsítottját már jó ideje ismerték az ELTE TÓK hallgatói önkormányzatában – mondta forrásunk a Népszabadságnak. A HÖK elnökének már tavasszal beszámolt egy lány K. Sándor Szabolcs aberráltságáról. A hallgatót egy ottalvós bulin vetkőztette le K., hogy fotókat készítsen. A férfi ezután az állítás szerint a képekkel zsarolta a lányt.
Megelőzhette volna a bajt az ELTE kari HÖK-elnöke, de nem vett komolyan egy korábbi panaszt. Egy, az egyetemen tanuló fiatal lány az Átlátszó Oktatásnak írt e-mailben leírja, hogy tavasszal egy iskolatársa már megkereste a HÖK-öt K.S.SZ. viselkedése miatt.

A lány még azelőtt írta meg a történetet a portálnak, hogy ismertté vált volna, a hétvégi, gólyatábori erőszakkal kapcsolatosan kit gyanúsít a rendőrség. A levél szerint egy diáktársa, aki szervezője is a TÓK gólyatáborának, jelezte a HÖK elnökének, Galántai Tamásnak, hogy egy ottalvós buliban éjszaka K. a tudta nélkül felhúzta ruháit, és lefotózta őt.

A férfi az intim képekkel zsarolni próbálta a lányt: ha nem fekszik le vele, akkor a képek a közösségi portálokon fognak megjelenni. A lány azonban nem ijedt meg, figyelmeztette a hallgatói önkormányzat elnökét, feljelentést azonban nem tett. A HÖK vezetője akkor megígérte a lánynak, hogy az önkormányzat fiú tagjai szemmel tartják majd a K.S.SZ-t, de végül nem szólt senkinek.

A Blikk úgy tudja, az ELTE-gólyatábor fotósa korábban öt évet ült hasonló ügyek miatt a börtönben. 2009-ben feltételesen szabadult, jó magaviselete miatt. Ismerősei szerint úgy tűnt, a férfi jó útra tért.

A Népszabadság információi szerint K. több éve dolgozott a TÓK rendezvényein. Tette ezt úgy, hogy az ELTE BTK gólyatáboraiból éppen a büntetett előélete miatt tiltották ki. A fotós előéletéről mindkét kar HÖK-vezetése tudott.

Az ELTE csütörtökön sajtótájékoztatót tart az egyetem gólyatáboraiban történtek miatt. Megkeresésünkre a HÖK vezetősége nem kívánt nyilatkozni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.