Sándor Mária újra feketébe öltöztetné Magyarországot

Fekete péntek a fehér, korrupciómentes egészségügyért akció keretében hívják a betegellátásért aggódókat a fekete pólós tiltakozásról ismert ápolónő. Ő a Madarász utcai kórház előtt fog demonstrálni.

A nem működő betegellátásért, az oktatásért, a szólásszabadságért húznak pénteken fekete pólót az egészségügy és a szociális ágazat dolgozói. Sándor Mária néhány hete szólította fel támogatóit és szimpatizánsait, hogy húzzanak fekete ruhát, és úgy menjenek be az egészségügyi intézményekhez április 15-én, megmutatva, hogy ez a rendszer nem működik.

Fotó: Szabó Miklós / Népszabadság

A „Fekete péntek a fehér, korrupciómentes egészségügyért" akcióban Sándor Mária, a Madarász utcai kórház előtt demonstrál. Lapunknak azt mondta: ismét arra kéri a civileket, az egészségügyben dolgozókkal szolidaritást vállalókat, aki teheti, pénteken reggel nyolctól tízig menjen „saját" kórházához.

Az ózdi, az ajkai és az esztergomi kórház nyilvánosan is jelezte: csatlakoznak az újabb fekete pólós akcióhoz. A Népszabadság által megkérdezett intézmények egyikében sem tiltották meg a demonstrációt a dolgozóknak, de volt, ahol azt kérték az intézményvezetők, hogy a betegellátásban közvetlenül dolgozók ne öltözzenek feketébe, a kitűző vagy egyéb jelkép használatát viszont – információink szerint – sehol sem tiltották.

Lapunk úgy tudja: több budapesti kórház elé az ellenzéki pártok is szerveznek fekete pólós demonstrációt, így a Péterfy Sándor utcai kórház előtt a Demokratikus Koalíció, a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika előtt a Párbeszéd Magyarországért hívja a szolidaritást vállalókat.

A közösségi portálokon egyre több fekete péntek program felhívás jeleneik meg, és már szerda estétől egyre több Facebook-profilt át is színeztek feketére. Sándor Mária oldala is feketére váltott.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.