Repülhet Fazekas Sándor a kormányból

A földművelési tárcát érintő sorozatos botrányok miatt leválthatják Fazekas Sándor minisztert. A feltételezést erősíti, hogy nem más, mint a Liszkay Gábor tulajdonszerzését követően közéleti lappá vált, kormányhoz igen közeli Napi Gazdaság közölte a hírt.
A lap szerint a földmutyi és a brókerbotrányok, valamint azok legújabb vadhajtása, a karcagi Kun-Mediátor hatalmas sikkasztási ügye is közrejátszottak a tárcavezető tekintélyvesztéséhez.

Minisztersége előtt Fazekas több cikluson át volt Karcag polgármestere. Kiderült, hogy a Kun-Mediátor-botrány főszereplőjének a fideszes politikus maga intézett önkormányzati tulajdonú irodahelyiséget, miközben nehéz elképzelni, hogy senkinek nem tűnt fel, hogy a cég a piacinál annyival magasabb kamatokat ígér a befektetőknek, ami aligha származhat legális tevékenységből.

A minisztérium egyik háttérintézménye ezek mellett 410 millió forintot bukott el a Hungária Értékpapír Zrt. csődjében.

További problémás ügy az egykori agrárdiplomata Kiss Szilárdé. A keleti nyitás egyik fontos figurája a feltételezések szerint az orosz alvilággal is üzletelt, miközben a magyar vízumok kiadásával foglalkozott Moszkvában. Fazekas Sándor jó kapcsolatokat ápolt Kiss-sel, aki jelenleg az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet megkárosítása miatt előzetes letartóztatásban van.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.