Marcsikának az agrárminiszter intézett irodát

Önkormányzati ingatlanban működött a jogosulatlan pénzügyi tevékenységével akár 20 milliárd forintos kárt okozó Kun-Mediátor Kft. Még 2005-ben maga Fazekas Sándor akkori polgármester, jelenlegi agrárminiszter javasolta, hogy öt évvel hosszabbítsák meg a bérleti jogviszonyt, amelyet a képviselő-testület meg is szavazott – derítette ki a korabeli jegyzőkönyvekből a Blikk. A frekventált helyen lévő ingatlan bérleti díja 2006-ban havonta négyzetméterenként a 750 forintot sem érte el, míg ugyanazon az ülésen egy másik ingatlan négyzetméterenkénti bérleti díját 50 százalékkal drágábban, 1140 forintban állapították meg.

A cég vezetőjének, Dobrai Sándornénak, vagy ahogy a városban mindenki ismerte, Marcsikának önkormányzati tisztsége is volt. A piramisjátéka miatt elhíresült és jelenleg szökésben levő asszony ugyanis négy éven keresztül az önkormányzat idegenforgalmi és külkapcsolati bizottságának volt külsős tagja, amikor Fazekas Sándor volt a város polgármestere.

– A miniszter úr az üggyel kapcsolatban mindent elmondott, és a nyomozásra való tekintettel nem tudunk újabb információkat megosztani – válaszolt a minisztérium. Korábban Fazekas arról beszélt, hogy sajnálatosnak és felháborítónak tartja azt a szélhámosságot, amellyel a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. becsapta és kihasználta ügyfeleit, és őszinte reményét fejezte ki, hogy az ügy mihamarabb, mindenki számára megnyugtató módon fog rendeződni.

Jelenleg a rendőrség sikkasztás gyanújával nyomoz, Dobrainé pedig a férjével ismeretlen helyre menekült, ami miatt nemzetközi körözést adtak ki ellene.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.