Óvoda-ügy: a XIII. kerület válaszol

Megérkezett az angyalföldi önkormányzat válasza az árverésre bocsátott egykori óvodaépülettel kapcsolatos kérdéseinkre, így közzétesszük a kerület álláspontját is: a XIII. kerület hangsúlyozni kívánta, hogy – ahogy az ügyet bemutató első cikkében a Népszabadság is megírta – a Pannónia utcában csak 2006-ig működött óvoda, aztán már csak más intézmények felújításakor, időszakosan fogadott be gyerekeket.

Jelezték továbbá, hogy az ingatlan kikiáltási ára 600 millió forint (a tavalyi határozatról szólva erről az árról is tájékoztatott a Népszabadság a témával foglalkozó első cikkében), ennél kevesebb pénzért semmiképp sem kelhet el, ezt az összeget alapos, körültekintő mérlegelés után határozták meg, a bevételt pedig nem működési költségek fogják felemészteni: folytatni kívánják az orvosi rendelő felújítását, a gyerekintézmények korszerűsítését, az oktatás, közművelődés és a diáksport feltételeinek javítását.

Az ingatlan karbantartásáról tájékoztatásuk szerint gondoskodtak, a kerítés mellett álló, körülbelül 10 éves tuják kipusztulása nem köthető az öntözés hiányához. A felvetődött jogi aggályokkal kapcsolatos kérdésünkre válaszolva leszögezték, hogy – a tiltakozó civilek álláspontjával szemben – valódi jogi probléma nem merült fel az elidegenítéssel kapcsolatban, a felhozott kifogások téves jogértelmezésen alapulnak, mivel az árverésre kerülő ingatlan nem korlátozottan forgalomképes vagyonelem, de ha az volna, úgy is eladható lenne bizonyos feltételekkel, amelyek jelen esetben is fennállnak.

Visszautasították a tiltakozóknak azt az állítását is, hogy nem hallgatták meg az érveiket, mondván, hogy hosszú ideje zajlottak az egyeztetések, számos fórumot tartottak az ügyben. Mint írják, az óvodai ellátást a kerület a Pannónia utcai ingatlan nélkül is magas színvonalon tudja biztosítani, tudatták továbbá, hogy számukra sem volt érzelemmentes az ülés, amelyen döntöttek, de meggyőződésük, hogy felelősségteljes és hasznos határozat született. A Lauder Iskola érdeklődésével kapcsolatos kérdésekre nem tértek ki tájékoztatásukban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.