Nyomoz a rendőrség László Petra ámokfutása miatt

Nyomozást rendeltek el annak a magyar operatőrnek az ügyében, aki kedden a röszkei gyűjtőpontnál több menekültet is megrúgott. A garázdaság gyanúja miatt indult eljárás során azt is vizsgálják, László Petra tette nem minősül-e súlyosabb bűncselekménynek.
A Szegedi Járási Ügyészség csütörtökön nyomozást rendelt el a röszkei gyűjtőpontnál szeptember 8-án történt incidens miatt - ismertette az ügyészség közleményét a 444.hu. A tájékoztatás szerint garázdaság vétség gyanúja miatt indult nyomozás során azt is vizsgálják, hogy megállapítható-e súlyosabban minősülő bűncselekmény az eset kapcsán.

Amint arról beszámoltunk, a szélsőjobboldali N1TV alkalmazásában álló László Petra a röszkei gyűjtőpontnál kedden elgáncsolt egy, kisgyermekét a karjában tartó menekültet, aki éppen a rendőrök elől futott. Egy menekült kislányt pedig szemből megrúgott. Az esetre úgy derült fény, hogy az operatőrnek megmagyarázhatatlan tettét sikerült a külföldi újságírók jelenlétében kiviteleznie, így arról több video- és fényképfelvétel is készült. A megdöbbentő eset - amely miatt az N1TV azonnal elbocsátotta László Petrát - bejárta a világsajtót, és óriási felháborodást keltett az internetező közösségben világszerte.

A Helsinki Bizottság már szerdán felvetette, hogy az operatőr tette kimeríti a közösség tagja elleni erőszakot. A DK és a PM is ilyen indoklással tett feljelentést, és az ügyészségi közlemény is arra utal, hogy a hatóságok vizsgálják ezt az eshetőséget.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.