Nem döntött az Alkotmánybíróság a magánnyugdíjpénztárakról

Nem döntött szerdán az Alkotmánybíróság (Ab) a magán-nyugdíjpénztári beadványokról, de ezzel az ügy talán nem kerül a kukába.

Sereg András, az Alkotmánybíróság sajtófőnöke az MTI-vel azt közölte: "az Alkotmánybíróság idei utolsó teljes ülésén tárgyalta a magánnyugdíjpénztár-ügyben készült tervezetet, de határozat nem született". A sajtófőnök a döntés elmaradásával kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni.

Mivel most nem döntött az Ab, már nem is fog, mivel az új alkotmány értelmében a testület előtt lévő ügyek nagy részéről január 1. után nem dönthetnek. Teljesen azonban nem szűnik meg az eljárás, mert 90 napon belül az új szabályok szerint új eljárást lehet kezdeményezni. Ehhez azonban mindenképpen át kell dolgozni az eredeti beadványokat, mert jövő hétfőtől már az új alkotmány alapján vizsgálja a beadványokat az Ab.

Az Origo korábbi információi szerint már nyár végére elkészült a határozattervezet, de akkor nem döntöttek. A hivatalos indoklás szerint azért nem, mert új szempontok merültek fel. Inkább arról volt szó azonban, hogy meg akarták várni a szeptember 1-én hivatalba lépő öt új, frissen kinevezett alkotmánybírót. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.