Újabb kínos malőrbe futott bele a magyar külügy

A Magyar Közlöny szerint olyasvalaki lett Magyarország ecuadori nagykövete, aki már nem is dolgozik a tárcánál.

Alkalmazkodtam a kialakult helyzethez – nyilatkozta lapunknak Csuday Balázs, aki 17 év után a napokban közös megegyezéssel távozik a külügyminisztériumból. A diplomata korábban nagykövetként a bécsi ENSZ-képviseletet irányította. Miután Martonyi János tavaly júniusban leköszönt a tárca éléről, az új vezetés összevonta a bécsi ENSZ- és EBESZ-képviseletet. Ennek irányítását azonban nem Csudayra, hanem a New York-i főkonzuli posztról érkezett Dán Károlyra bízták.

Csudaynak ezután az újonnan nyíló ecuadori nagyköveti posztot ajánlották fel, ám családi okokból meghiúsult a kiküldetés. Az ügy negyedévvel ezelőtt lezárult, Csuday ajánlatot kapott egy nagy nemzetközi cégtől, ezért most közös megegyezéssel távozik.

Az esetnek az ad pikáns felhangot, hogy Csudayt a legújabb Magyar Közlöny szerint mégis kinevezték Ecuadorba nagykövetnek. Igaz, idetartozik, hogy a közlönyben az is nagy késéssel jelent meg, hogy Körösi Csabát felmentették a New York-i magyar ENSZ-képviselet vezetése alól. Ez lassan féléves történet. A karrierdiplomata már január óta a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgozik.

Egyébként nem ez az első malőr, amelybe a Külgazdasági és Külügyminisztérium a közelmúltban belenéz. Márciusban a tárca még azelőtt tett bejelentést Victoria Nulandnek, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkárának a budapesti látogatásáról, hogy az utat az amerikaiak véglegesítették – később pedig elhalasztották – volna, nem sokkal később pedig a NOL egyik nyilvánvalóan meghackelt szavazása miatt írtak egy figyelemreméltó levelet honlapunknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.