Nem kapott a Fidesz légi parádét, csak pont ott repültek a gépek

Közleményben reagált a honvédelmi tárca arra a hírre, miszerint csütörtökön éppen a Fidesz frakcióülésének helyt adó szálloda előtt repült el egy Gripen és két helikopter Balatonfüreden.
A 444.hu-nak küldött közlés szerint egyáltalán nem az uraknak szóló légi parádéról van szó, hanem Szolnokról repültek Pápára "navigációs kiképzési repülés" keretében a gépek. Az útvonaluk pedig nem is a hotel előtt haladt el, hanem a parttól délre.

Ami persze a valóságban mégiscsak azt jelenti, hogy az északi parton álló szálloda víz felőli oldala előtt húzott el a trió, korábbi olvasói jelzések szerint megdöbbentően alacsonyan.

A HM közleményében az is szerepel: "A Magyar Honvédség naponta több órányi kiképzési repülést hajt végre az ország legkülönbözőbb pontjain. Ezek megtervezésekor nem tartja számon a politikai rendezvények helyszíneit, időpontjait. Így a két esemény között nincs összefüggés."

Ez utóbbi állítás mondjuk nem teljesen kompatibilis a Ferencváros új stadionjának 2014-es avatóünnepségén végrehajtott Gripen-bemutatóval, amelyet az ünnepség szervezői kezdeményeztek. Igaz, azt az ügyet a biztonság kedvéért 30 évre titkosították.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.