Nem akarnak regisztrálni – megint kitörtek a menekültek Röszkéről

Mintegy 200-250 menekült hagyta el szerda délelőtt a röszkei Dugonyi úton kialakított rendőrségi gyűjtőpontot – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Főként fiatal férfiak feszültek neki a rendőrségi sorfalnak, majd amikor az egyenruhások már nem tudták tartani a tömeget, az elindult a régi 5-ös út és az M5-s autópálya felé. A menethez családosok és nők is csatlakoztak.

A rendőrség nem alkalmazott kényszerítő eszközt, sem gumibotot, sem könnygázt nem vetettek be.

Az egyenruhások az M5-s autópálya melletti csomópontban igyekeznek megállítani a tömeget. A Délmagyar információi szerint a menekültek megbénították az autópálya forgalmát. A rendőrség lezárta az M5-ös autópályát Röszkénél.

Az 5-ös úti körforgalomnál testpáncélba öltözött rendőrök várták a migránsokat. A tisztek tolmács segítségével azt kérték a menekültektől, hogy ne menjenek tovább, mert kora délután húsz busz érkezik, amely mintegy ezer embert el tud vinni a befogadóállomásokra. 

A menekültek nem tudják, merre induljanak, ezért egy benzinkútnál táboroztak le. A Kisszéksósi úton többtucatnyi rendőr kerítette be őket.  

A röszkei befogadóállomásról hétfőn és kedden is többször kitörtek a menekültek. A hatóságoknak sikerült feltartóztatni és buszokkal visszavinni őket a táborba. A menekültek továbbra sem akarnak regisztrálni és ujjlenyomatot adni. 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.