Megint kitörtek Röszkéről a menekültek

Több mint kétszáz menekült tört ki a röszkei befogadóállomásról, és indult Szeged felé a vasúti síneken.

A rendőrök Röszkén nem állták útjukat a menekülteknek. Tartottak attól, hogy ha megpróbálnák megállítani őket, abból verekedés lenne – írja a Délmagyar.

A lap szerint mintegy 250-300 menekült indult Szeged felé a vasúti síneken. A migránsokat körülbelül harminc rendőr kísérte. A menekültek miatt meg kellett állítani egy Röszke felé tartó vonatot.

A rendőrök a Röszkétől mintegy öt kilométerre található Szentmihálytelek vasúti megállójánál próbálták meg először feltartóztatni őket, de nem jártak sikerrel. Az egyenruhások próbálták meggyőzni őket, hogy várják meg az értük érkező buszokat, de erre nem voltak hajlandóak. A menekültek nem akartak ujjlenyomatot adni, és regisztrálni sem.

A rendőrök végül Kecskéstelepnél tartóztattak fel körülbelül 150 menekültek, a többiek lemaradtak, ők a régi 5-ös úton sétálnak. A mintegy 40-50 rendőr és a síneken feltartóztatott menekültek farkasszemet néztek egymással.

A migránsok nem akartak felszállni a buszokra, ám végül megegyeztek a rendőrökkel. A menekültek minden járműre egy újságírót kértek, csak így voltak hajlandóak felszállni rájuk.

A röszkei befogadóállomásról hétfőn többször is megpróbáltak kitörni a menekültek. Harmadszorra sikerült is nekik, körülbelül négyszázan keltek útra az M5-ösön rendőri kísérettel. A szökött menekülteket késő este buszokkal vitték vissza az állomásra.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.