Nagyot bukott Ákos: a Telekom nem támogatja többé a koncertjeit

Szerződést bontott a Magyar Telekom Ákossal, miután a zenész pár napja az Echo TV-ben arról beszélt, hogy szerinte a nőknek nem dolguk annyit keresni, mint a férfiaknak, hanem, hogy valakihez tartozzanak és gyereket szüljenek.

Ákos ma és holnap nagykoncertet ad a Budapest Arénában, amit az énekes egyik főszponzora, a Magyar Telekom is támogatott - írja az Index. A cég azonban ma ezt a közleményt adta ki:

"A Magyar Telekom Csoport szerződést bontott Ákossal, erről ma délelőtt írásban tájékoztattuk".

A Telekom nagyra értékeli Ákos zenei munkásságát, és köszönettel gondolnak vissza az együttműködés éveire, de nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész Echo Tv-s interjújában elhangzottak szellemiségét a csoport hitvallásával és értékrendjével. A Telekom megjegyzi, hogy elkötelezettek abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítsanak, és hogy fenntartsák a vállalaton belül a nemi egyenjogúságot.

Ákos tévés interjúja akkora botrányt kavart, amelyet az előadó menedzsmentje sem tudott megfelelően kezelni. Sokan az Ákos-koncertek bojkottjára szólították fel az embereket. Az említett interjú előtt Kövér László parlamenti házelnök a Fidesz hétvégi kongresszusán beszélt arról, hogy a nőknek inkább gyereket kéne szülni önmegvalósítás helyett. A házelnök később, lapunknak adott interjújában sem változtatta meg az álláspontját.

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.