galéria megtekintése

Így reagált Kövér a terhességi tesztekre

74 komment


Csuhaj Ildikó

„Aki járt az általános iskola hetedik osztályában – amikor én jártam, az emlősök szaporodását ott tanították –, annak tudnia kell, hogy az emberiség fennmaradása azzal jár, hogy a nők szülnek, gyermekeket hoznak a világra, és nagy szeretetben felnevelik.”

„Ha a Facebook-csoport szervezői­nek az édesanyukáik azzal lettek volna elfoglalva, mint amivel most ők is foglalkoznak, ahelyett hogy őket örömmel felneveljék, akkor nem lennének, akik ilyen ostobaságokat megfogalmaznának" – így rea­gált Kövér László lapunknak arra, hogy Facebook-csoport alakult a lányok/nők magasabb rendű hivatására vonatkozó kongresszusi megnyilatkozása miatt, és az alapítók arra készülnek, hogy negatív terhességi gyorsteszteket postáznak neki az Országházba.

A fideszes házelnök a vasárnapi Fidesz-kongresszuson azt mondta, nem akarnak „genderőrületet”, és „szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének tartanák, ha unokákat szülnének nekünk”.

Kövér tehát tegnap sem értette, miért követte felháborodás a beszédét.

 

„Én nem akarok parancsolni, ha módomban állna sem parancsolnék meg olyat senkinek sem, ami a személyes életével kapcsolatos. De engedtessék meg nekem, hogy az emberiség fennmaradásához szükséges kultúra mellett szót emeljek” – mondta munkatársunknak a házelnök. „Aki járt az általános iskola hetedik osztályában – amikor én jártam, az emlősök szaporodását ott tanították –, annak tudnia kell, hogy az emberiség fennmaradása azzal jár, hogy a nők szülnek, gyermekeket hoznak a világra, és nagy szeretetben felnevelik.”

Kövér László
Kövér László
Veres Viktor / Népszabadság

„Én úgy gondolom, hogy ennél szebb hivatása egy nőnek nem lehet. Mint ahogyan apaként, férfiemberként sem lehet szebb hivatásom – még a házelnöki pozíciót sem tartom annak –, mint az, hogy apaként részt vállalok három gyerek felnevelésében, én erre vagyok a legbüszkébb. Aki ezt nem érti meg, azt én mélyen sajnálom, szánom” – mondta kérdésünkre Kövér László. Azt is hozzátette, nemcsak a magyar nemzet, hanem az egész európai civilizáció fennmaradásáért aggódik.

„Azért vagyunk ebben a helyzetben, a tömeges migráció, a betelepítés és a munkaerő-szükséglet ilyen típusú kielégítése okán egész Európában, mert ez a fajta gondolkodásmód terjedt el, mint az említett Facebook-csoport tagjaié. Azt próbálják magukkal elhitetni, hogy nem önmaguk a legnagyobb érték, illetve önmaguk meghosszabbítása a gyermekeken és a családon keresztül” – mondja. Kövér szerint ez olyan vita, amit csak értékalapon lehet eldönteni, az a fajta értékrend, amit ezek a facebookolók képviselnek, az ennek a civilizációnak a kihalásához fog vezetni. Ez statisztikai-matematikai tény.

„Inkább ezzel kellene ennek a Facebook-csoportnak foglalkoznia, nem azzal, hogy az időmet rabolja mindenféle ostobaságokkal.”

Válaszoltak Kövérnek

Cikkünk megjelenését követően a következő írást tették közzé a Facebook-csoportban:

„Mi is szülők vagyunk - a saját döntésünk volt, hogy azok lettünk és nem a politika írta elő ezt nekünk. A gyerekeket nem csak megszülni kell, hanem felnevelni is: ezt csináljuk munka mellett 7/24. Van jobb dolgunk annál, hogy a politikusok végtelenül ostoba és lekezelő megmondásaira reagáljunk. Kövér László nyilatkozata viszont mélyen sértő, mert neki semmi köze ahhoz, hogy ki, mikor, milyen módon vállal vagy nem vállal gyereket. Ha házelnökként annyira elkötelezett, akkor töltse az idejét azzal, hogy a kórházakban méltó módon lehessen szülni és hogy a gazdasági, kulturális és jogi környezet alkalmas legyen gyerekvállalásra.”

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.