Nagy nevekre csapott le az Origo

Széles körből toboroz embereket a Sáling Gergő kirúgását követő felmondáshullám enyhítésére az újjászerveződő Origo - írja a Cink.
A lap szerint július elsejétől az Origo csapatában dolgozik a gazdasági újságíró Tevan Imre, aki korábban az Index főszerkesztő-helyettese volt, majd a Népszavában tevékenykedett. Ugyancsak az Indextől származik Zsadon Béla, a lap szerzőként is elismert olvasószerkesztője. Ő egyébként éppen az Origo miatt hagyta el annak idején az Indexet, Sáling azonban elküldte a cégtől. A Cink úgy tudja, most Vaszily Miklós vezérigazgató hívta vissza.

Az Origo második embere Szörényi Péter lett, aki a Mokka főszerkesztője volt. Szörényi a TV2 után a Duna Televízió híradójának felelős szerkesztőjeként munkálkodott, Facebook-adatlapján munkahelyeként a DigiSportot tünteti fel.

A Cink összefoglalója szerint a fotórovat vezetője Dudás Szabolcs lesz, a Quart főnöke pedig Konczlik Lilla. De tudomásuk van Parlament TV-s és a Magyar Nemzettől érkező újságírók alkalmazásáról is.

Az Origo azt követően kényszerült gyakorlatilag újraépíteni szerkesztőségét, hogy június elején váratlanul felmondtak a portál főszerkesztőjének, Sáling Gergőnek. A lap tulajdonosa, a Magyar Telekom hivatalosan a médiafogyasztási szokások változásával indokolta a lépést, ám a váltás közvetlenül az után történt, hogy az Origo cikket jelentetett meg Lázár János indokolhatatlanul drága utazásairól, amelyeket még egy titokzatos útitárs is bonyolított.

A főszerkesztő eltávolítása miatt felmondott Pethő András, a Lázár-cikk szerzője, akit nem sokkal később szinte a teljes hírszerkesztőség követett. 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.