Felmondott az Origo Hírek rovatának többsége

Ma is sorra mondanak fel az újságírók az Origónál: a Hírek rovat többsége otthagyja a hírportált.

A "mai" távozók között van mások mellett Dull Szabolcs. A hírek rovat munkatársa így jelentette be felmondását a Facebookon: „Sokan kérdezitek, mi van velem. Szóval nekem is ennyi volt az Origo. Én döntöttem: politikai újságíróként nem tudom itt folytatni. Azt a lehetőséget pedig, hogy pár hónapig hírírás nélkül esetleg címlapozzak, nem fogadhatom el.”

Nem sokkal azután, hogy az Origo nyilvánosságra hozta Lázár János luxusszállodás, költségtérítéses ügyét, váratlanul leváltották az Origo eddigi főszerkesztőjét, Sáling Gergőt. Emiatt egymás után mondanak fel a portál munkatársai, akik biztosak abban: politikai nyomásra váltották le a főszerkesztőt. Felmondott Pethő András főszerkesztő-helyettes, a Lázár-ügyet kiderítő oknyomozó újságíró is. Távozott a portál két felelős szerkesztője, Tóth Sára, valamint Bordás Gábor. Felmondott több újságíró, és elhagyta az Origót a portál egyik alapítója, György Péter.

Az újságírók, szerkesztők sorozatos felmondásának már érzékelhető következményei vannak. Az Origónál tegnap kora délután volt olyan időszak, amikor szokatlan módon a vezető hírek között alig akadt saját anyag, szinte kivétel nélkül rövid MTI-tudósításokat lehetett olvasni.

Csütörtök este hat óra után az Origo Hírek rovat többsége bejelentette felmondását. "Mi, az Origo Hírek rovatának tagjai úgy látjuk, hogy Sáling Gergő főszerkesztő távozása után nem tudjuk folytatni az eddigi munkánkat. Ezért - egyéni megállapodások alapján - elhagyjuk az Origót. Nagyon sajnáljuk, hogy ez a történet így ér véget" - írják. A Facebookon közzétett közleményt a rovat tagjainak többsége aláírta, név szerint: Albert Ákos, Dull Szabolcs, Fabók Bálint, Tamás Fábián, Joó Hajnalka, Rovó Attila, Sarkadi Zsolt, Szabó András, Vorák Anita, Zöldi Blanka.

(A főszerkesztő-váltással összefüggésben az Origo tulajdonosa cáfolta, hogy ennek köze lenne a kormánnyal kötött megállapodásukhoz).

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.