„Mindhárman a brutális rendőrattak nyomait viseljük”

Megdöbbenéssel olvasta Beck Timea az ORFK közleményét, miszerint szerdán Röszkénél nem vett őrizetbe és nem is vert meg újságírókat a magyar rendőrség. A pozsonyi Denník N riportere péntek délelőtt mobilon már a horvát határ közeléből nyilatkozott lapunknak.

– Hát már a lengyel köztévé munkatársának vérző feje sem bizonyíték, vagy pedig a kék foltok és a daganatok a combomon és más testrészeimen, vagy pedig ausztrál kollégám megrongált fényképezőgépe? – teszi fel a kérdést a lapunknak nyilatkozó Timea.

– Mindhárman a brutális rendőrattak nyomait viseljük – folytatja –, pedig a lengyel és ausztrál kollégám Press feliratú mellényt viselt, én pedig a névjegykártyámat tűztem fel jól látható helyre. Ezzel sem törődtek a támadóink. Éppen az egyik kisgyermekes szír családot akartam a földről felsegíteni, ahol az anya saját és fia könnyező szemét törölgette, amikor a zsaruk engem is letepertek a földre, gumibottal ütlegeltek, alpári kifejezésekkel illettek, és a senki földjéről átráncigáltak a magyar oldalra. Megbilincselve állítottak elő a szegedi rendőrségre, ahol illegális határátlépéssel gyanúsítottak meg mindannyiunkat. Előzőleg a lengyel kolléga vérző fejét a kórházi ügyeleten kötözték be, az ausztrál fotós pedig elmondta, hogy az egyik rendőr azért ütlegelte a fényképezőgépét is, mert korábban megörökítette őt, amint asszonyokat és gyermekeket is ütlegel. Tizenhárom órán át tartottak bennünket vizsgálati fogságban, embertelen körülmények között. Sajgott a testem, de nekem nem ez fájt, hanem a rendőrök durva viselkedése döbbentett meg, amely miatt úgy éreztem, hogy a hivatalos Magyarországról eltűnt az emberséges Európa. Sajnos nem csak én gondolom és mondom ezt a szomorú valóságot – számolt be a történtekről a szlovákiai újságíró.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.