Meggyes szerint motorról akarták megölni az MSZP zsoldosai

Esztergom polgármestere pénteken a város főterén tartott demonstráción arról beszélt, hogy motorról, géppisztollyal készültek merényletet elkövetni ellene. A rendőrség az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy az említett ügyben emberölés előkészülete miatt folyik eljárás.

Meggyes Tamás (Fidesz) polgármester az őt támogató, pártja által szervezett megmozduláson elmondta: augusztus végén keresték meg a rendőrségtől azzal, hogy információik szerint egy bizonyos csoport merénylet szervezésébe kezdett ellene, s motorról, Skorpió géppisztollyal lőnék le. "A motort megvásárolták, az útvonalat lejárták és megkezdték a fegyver beszerzését" - tette hozzá.

Állítása szerint a kompromittálására egy másik tervet készítettek: fegyvert vagy kábítószert készültek csempészni a házába. A cselekmények elkövetésével gyanúsítottak egyike korábban öt és fél évet ült fegyver és robbanószer beszerzéséért - azokat pesti maffialeszámolásokban használták fel -, a másik gyanúsított Németországban bujkál. A polgármester kitért arra, hogy ebben az ügyben is felbukkan Misznéder János és Horváth Mihály neve, akiket házának és autójának a felgyújtásával is kapcsolatba hozott a rendőrség.

Véleménye szerint az őt támadó erők "az MSZP zsoldjában állnak". A következő fél évben mindenütt hasonló esetek várhatók "azoktól, akik 47-től ülnek a nyakunkon és a kezükben van mindaz, amit önöktől az elmúlt 70 évben elvettek" - mondta az őt támogató demonstráció mintegy ezer résztvevője előtt Meggyes Tamás.

A Meggyes Tamás által említett ügyben emberölés előkészülete miatt folyik eljárás a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán - mondta az MTI érdeklődésére a főkapitányság sajtóreferense, Léber Gabriella, hozzátéve: a nyomozás sikere érdekében a rendőrség nem közöl további információkat.

Meggyes melletti tüntetésre toborzott a Fidesz

Esztergomban mintegy ezren tüntettek Meggyes mellett, a Fidesz szervezésében. A megmozdulásra hívó szórólap szerint "a város védelme érdekében ki kell állni Meggyes Tamás polgármester és a városvezetés munkája mellett és meg kell védeni az MSZP-től Esztergomot" (emlékeztetőül: a 23 tagú képviselő-testületben összesen két MSZP-s van). A tüntetés előtt napokig hangszórós autóval és telefonon hívták a demonstrációra az esztergomiakat, a hírek szerint dolgozókat is kivezényeltek - mindezt válaszul az MDF által a közelmúltban szervezett banános tüntetésre, ahol többek között a város eladósítása ellen tiltakoztak.

Az esztergomi polgármester körül egyébként nem ez az első furcsa történet: a közelmúltban azzal vádolták meg, hogy háza elé építtetett egy csónakázótavat - mint kiderült, engedély nélkül. Nemrég pedig a felesége jelentette fel a polgármestert, mégpedig zaklatás, bántalamzás miatt feljelentette Meggyes Tamást, közös gyermekeik még gyermekvédelmi támogatást is kaptak a gyámügyi hivataltólmég . Ugyancsak a közelmúltban jobbikosok is tüntettek Meggyes ténykedése ellen.

MSZP: fideszes belharc állhat a háttérben

A Meggyes Tamás elleni merénylettel kapcsolatba hozott személyek olyan közel állnak az MSZP-hez, mint Orbán Viktorhoz. Hiszen Horváth Mihály a Fidesz képviselőjelöltje és Meggyes Tamás kampányfőnöke volt. Az ügy mögött valószínűleg a Fideszen belüli érdekcsoportok harca áll - reagált szombati közleményében Török Zsolt, szocialista képviselő. Szerinte "joggal vetődik fel a kérdés, mit tudhat Meggyes Orbán Viktorról, a Fidesz finanszírozásáról, ami miatt a Fidesz elnöke eltűri párttársa ámokfutását.

Meggyes Tamás a drámai bejelentést hozó tüntetésen
2009-10-16, Kocsis Zoltán felvétele, Esztergom,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.