Gyermekvédelmi támogatás Meggyes családjában

Egy lapunk birtokába került önkormányzati határozat szerint e hónap közepén Esztergom város gyámügyi hivatala 15-15 ezer forint gyermekvédelmi támogatást utalt ki két, Meggyes vezetéknevű gyerek javára. (A rendelkezésünkre álló példányon kitakarták a keresztneveket.) A cél elsősorban a napközis ellátás költségeinek fedezése. A címzett az Aranyhegyi Óvoda. A kiutalást a határozat szövege szerint Meggyes Tamás polgármester megbízásából teljesítették.

A névazonosság nem lehet véletlen. A háttérben Esztergom polgármesterének sokszor a nyilvánosságot sem kikerülő módon megromlott házassága húzódhat. A kérelmet minden bizonnyal a volt feleség, a közös gyerekek gondozója adta be, hogy okkal vagy ok nélkül, nem tudni.

Lapunk az üggyel kapcsolatban megkereste Meggyes Tamást, aki közleményben reagált. Ebben megdöbbenésének adott hangot, és közölte: "Úgy gondolom, hogy volt feleségem megtévesztette a hatóságot. Gondoskodom gyermekeimről, az előírásokon felül is vállalok kötelezettségeket. Például a volt feleségem első házasságából származó nagyfiúnak is 60 ezer forintot küldtem nyaralásához. Szomorú vagyok, hogy így használják fel ártatlan gyermekeimet."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.