Még a kampányban gyanúsított lehet Hiszékeny Dezső

Az önkormányzati választás előtt, két héten belül sor kerülhet Hiszékeny Dezső gyanúsítotti kihallgatására - tudta meg a Magyar Nemzet. A szocialista parlamenti képviselő mentelmi jogát hétfőn függesztette fel a Ház.
A korábbi angyalföldi alpolgármestert a Központi Nyomozó Főügyészség már az első kihallgatáson szembesítheti azzal a hangfelvétellel, amely szerintük azt bizonyítja, hogy a politikus pénzt kért egy XIII. kerületi üzlethelyiség bérleti jogának odaítéléséért.

A lap információi szerint Kövér László házelnök titkársága a napokban továbbítja a mentelmi jog felfüggesztéséről szóló jegyzőkönyvet a Legfőbb Ügyészségnek, onnan kerül majd el a nyomozást végző főügyészséghez. A kihallgatás időpontjáról utóbbi szervezet dönt.

Hiszékeny Dezső júliusban sajtótájékoztatóján azt közölte: soha senkitől nem kért és nem fogadott el korrupciós pénzt. Szerinte „ami történt, szinte unalomig ismert: politikai megrendelés készül, ezután különböző intézmények azon kezdenek el dolgozni, hogy valakit lejárassanak, egyfajta karakterrombolást hajtsanak végre”.

Utóbb a Magyar Nemzet megírta, hogy a politikus júniusban, visszamenőleges hatállyal, minden önkormányzati tisztségéről lemondott.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.