Hiszékeny: Ártatlan vagyok

Soha senkitől nem kért és nem fogadott el korrupciós pénzt, nem követett el bűncselekményt – állítja az MSZP-s Hiszékeny Dezső. A szocialista képviselő mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte vesztegetés és más bűncselekmények miatt. Hiszékeny újságíróknak azt mondta, nem tudja, milyen ügyben akarják meggyanúsítani.

A politikus azzal kezdte sajtótájékoztatóját: a köztársasági elnök helyett a legfőbb ügyész hirdette meg az önkormányzati választási kampányt. „Ami történt, szinte unalomig ismert: politikai megrendelés készül, ezután különböző intézmények azon kezdenek el dolgozni, hogy valakit lejárassanak, egyfajta karakterrombolást hajtsanak végre” – jelentette ki.

A szocialista politikus azt mondta, semmilyen bűncselekményt nem követett el, mostanáig, vagyis 58 éves koráig nem is vádolták ilyesmivel, ártatlan, és meg fogja védeni a becsületét. Szerinte az szúrhatott szemet, hogy áprilisban egyéni mandátumot szerzett Angyalföldön, és a parlamentben fölemelte a szavát például a mobilparkolási rendszer átalakítása és általában a jogalkotás menete ellen.

Hangsúlyozta, hogy nem akar a mentelmi joga mögé bújni, kérni fogja annak felfüggesztését, és bármikor áll az ügyészség rendelkezésére. A konkrét ügyről viszont, amely miatt nyomoznak ellene, nem tudott beszámolni. „Nem tudok többet, mint önök” – mondta az újságíróknak, hozzátéve: nem világos számára, mivel akarják meggyanúsítani, és sem a rendőrség, sem az ügyészség nem kereste még meg. De soha nem kért és nem fogadott el pénzt senkitől, és amint megismeri az ügyet, áll az újságírók rendelkezésére – mondta.

A Legfőbb Ügyészség az ügyről annyit közölt: vesztegetés és más bűncselekmények miatt nyomoznak. Közleményük szerint a megalapozott gyanú szerint egy vállalkozó megtudta, hogy Budapest XIII. kerületében van egy üzlethelyiség, amelynek bérleti jogát az önkormányzat addig nyilvánosan nem hirdette meg, de használaton kívül van.

Tavaly januárban Hiszékeny Dezső akkori alpolgármester – akinek feladatkörébe tartozott a kerületi üzletek, lakások kezelése – közvetítő útján ötmillió forintot kért a bérleti jogért, olvasható az ügyészség tájékoztatásában. A pénzt végül nem adták át, de az ügyészség szerint Hiszékeny cselekménye így is alkalmas vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújának megállapítására.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.