Már saját miniszterelnöki biztosa van Felcsútnak

A kormányfő szülőfaluját is magába foglaló Szent-László- és váli-völgyi térség további fejlesztésének összehangolására miniszterelnöki biztost nevezett ki Orbán Viktor. Hogy ez mindjárt több pénzt is jelent-e, a Hivatalos Értesítőből nem derül ki.
Az Etyek, a Szent-László- és Váli-völgy térségének területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztost nevezett ki Orbán Viktor január 1-jei hatállyal. Tessely Zoltán – aki egyébként Bicske fideszes országgyűlési képviselője – feladata a Hivatalos Értesítő legutóbbi számában megjelent miniszterelnöki utasítás szerint, hogy a megyei fejlesztési biztossal, a megyei önkormányzattal, valamint a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térsége Fejlesztési Tanáccsal együttműködve összehangolja térséget érintő projektek előkészítését és végrehajtását.

A biztos feladata emellett, hogy közreműködjék a térség fejlesztésére vonatkozó koncepció kidolgozásában és annak végrehajtásában. Ugyanakkor ellátja a fejlesztési forrásokból támogatott projektek megvalósításával kapcsolatos koordinációs feladatokat, és ennek során az érintett szervektől adatokat kérhet, a kapcsolódó dokumentumokba betekinthet.

Az új miniszterelnöki biztos hatáskörébe tartozó térségnek egyébként része Felcsút is. Orbán Viktor szülőfaluja – amely szerinte mindig „tehetséges falu" volt – már eddig is kivételezett helyzetbe került. Épült ott labdarúgó-akadémia és stadion, kisvasút, de lehet a községnek kézilabda-mérkőzésekre alkalmas sportcsarnoka is.

Tessely tevékenységét közvetlenül a kormányfő irányítja, és őt legfeljebb az államtitkári illetménynek megfelelő – nagyjából egymilliós – díjazás illeti meg.

Tessely László egyébként korábban – még Bicske polgármestereként – a rezsiháború egyik élharcosa volt, de többször kivette a részét a menekültellenes kommunikációból is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.