Orbán meghosszabbítaná a felcsúti kisvasutat

Minél inkább támadják a felcsúti kisvasutat, annál inkább folytatni kell a munkát – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. A vonalat szerinte meg kell hosszabbítani Bicskéig vagy akár Lovasberényig. Ez nagyjából húsz kilométernyi vágány kiépítését jelentené, de talán ő sem gondolja ezt komolyan.
Elfogadhatatlannak tartja Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Magyarországon kívül döntsék el, „kikkel kell együtt élnünk". A kormányfő szombaton Felcsúton, a Kastély Óvoda alapításának 60. évfordulója és az óvoda történetéről szóló kiadvány bemutatója alkalmából rendezett ünnepségen úgy fogalmazott: bár ma Magyarországon „kevesebb a keresztelő, mint a temetés", de „nem szükséges, hogy kényszerbetelepítéssel másokat a nyakunkra hozzanak".

A miniszterelnök szerint ki kell mondani: „nem tudjuk azt elfogadni, hogy valahol máshol – nem Felcsúton, nem Budapesten, nem Magyarországon – döntsék el, hogy nekünk kikkel kell együtt élnünk". Orbán Viktor a beszédében ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy Magyarország család- és gyermekbarát országgá váljék.

Felcsútról szólva a kormányfő úgy fogalmazott, „mindig is tehetséges falu voltunk", a település fejlődik, ám sok olyan falu van az országban, ahol nem ez a helyzet. „Veszélyeztetett életformának kell tekintenünk" a falusit – hangsúlyozta.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy mivel Felcsút adja a miniszterelnököt, minden helyi fejlődés támadásnak van kitéve. Szerinte azonban e támadásokat jó híreknek kell tekinteni, mert azt jelentik, hogy „történik valami".

„Minél inkább támadnak bennünket azért, mert valami történik a faluban, fejlődik a falu, annál inkább folytatni kell a munkánkat" – fogalmazott a miniszterelnök. Példaként említette a kisvasút ügyét: „ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig". Orbán Viktor célul tűzte, hogy Felcsút mellett a Váli-völgy minden települése sikeres legyen.

Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP), Felcsút polgármestere az ünnepségen arról beszélt, hogy az óvoda a 2009-es felújítással nyerte el jelenlegi formáját, de elképzelhető, hogy egy-két éven belül ismét bővíteni kell majd.

A rendezvényt megelőzően a Faluház előtt Orbán Viktor aláírta a Fidesznek a kötelező betelepítési kvóta ellen indított, Védjük meg az országot! elnevezésű petícióját.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.