Már nem bírnak a dühükkel, ha meglátják Orbánt

Záporoztak a dühről és ingerültségről árulkodó hangulatjelek Orbán Viktor és Kósa Lajos kedd délutáni sajtótájékoztatójának élő közvetítésekor a HVG Facebook-oldalán. A miniszterelnök miért nem mondja ki, a népszavazás érvénytelen volt? – firtatják.

 

Forrás HVG / Facebook

A közösségi oldalon ötféle hangulatjelet lehet használni. Ezek közül a két felvételen is megjelenő a dühöt sugalló emoticonból volt a legtöbb. A hozzászólások többnyire azt firtatták, miért nem érti meg a miniszterelök, hogy érvénytelen volt a népszavazás.

Ahogyan korábban, a miniszterelnök most sem mondta ki, hogy az menekültkvóta ellen rendezett referendum nem lépte át az ötven százalék plusz egy szavazatos érvényességi küszöböt. A sajtótájékoztatón – amelyről az összefoglalónkat ide kattintva olvashatják el – Orbán alkotmánymódosításról tett bejelentést arra a 3 millió 282 ezer szavazatra hivatkozva, amely az Orbán-kormány sugallatának megfelelően nemmel válaszolt a népszavazáson feltett, jogilag nonszensznek számító és csúsztató kérdésre: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.