Már a kormányt is aggasztja a dízelbotrány

Elkerülhetetlennek nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kormány intézkedési tervet készítsen a gazdasági növekedés erősítése érdekében a Volkswagen-botrány miatt.

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján együttműködést szorgalmazott a győri Audi gyárral, és jelezte: nem számol elbocsátásokkal, de a forgalom visszaesése miatt a cégcsoport várhatóan kisebb részt tud vállalni a gazdasági növekedésből.

Szétperelhetik a Volkswagent

Átvert autótulajdonosok, kisemmizett részvényesek és harcos környezetvédők egyaránt perre mennek, hogy a Volkswagennél kipattant csalássorozat miatt elszenvedett káraikat megtéríttessék. A súlyos bírságok mellett a németeknek még az állami támogatások visszatérítésére is fel kell készülniük. Kriván Bence írása: >>>

Lázár János szerint foglalkozni kell azzal, hogyan teljesíthetők a 2016-os költségvetésben rögzített számok a VW-botrány mellett.

Ahogy arról többször beszámoltunk, a Volkswagen több modellje fennakadt a károsanyag-kibocsátási teszteken. Kiderült ugyanis, hogy a világ egyik legnagyobb autókonszernje a gépjárműveibe épített szoftverrel csalt a mérgező kipufogógázok mennyiségét mérő vizsgálatokon. A valóságban a megengedett érték többszörösét eregetik a levegőbe járműveik. A botrány miatt nagyot zuhantak a VW részvényei, a cég elnöke lemondott, ráadásul azóta egyre több autógyárról derült ki, hogy manipulálták autóik kibocsátási adatait.

Arról, hogy a botránynak milyen hatásai lehetnek a magyar gazdaságra, korábbi cikkünkben olvashatnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.