Kormányalakítás baráti körben: csak a közmédiát engedik a Sándor-palotába

A Sándor-palotában péntek reggel kilenckor kezdődő miniszteri kinevezési ünnepségről csak az MTI és az MTVA fotósa, operatőre és újságírója tudósíthat - írta közleményében a Köztársasági Elnöki Hivatal. A döntést a terem "korlátozott befogadóképességével" indokolták.

A Sándor-palota legnagyobb terme, a Tükör terem valóban nem büszkélkedhet egy stadion méreteivel. A 2010-es kormányalakításkor például, amikor Sólyom László akkori államfő nevezte ki az államtitkárokat, a 42 jelölt nem fért be egyszerre a terembe, ezért két turnusban zajlott a ceremónia (érdekes módon a fotósoknak akkor még jutott hely).

A miniszterek viszont - eddig legalábbis - elfértek, ahogy ezt a Bajnai-kormány tagjainak kinevezéséről 2009-ben készített fotónk is bizonyítja (pedig akkor 4-el több kormánytag volt, mint most; igaz, a testméretekről nincs pontos információnk).

A 2010-es kormányalakításkor is elfértek a tudósítók és kormánytagok a Sándor-palotában - persze elképzelhető, hogy azóta a Tükör-terem - a világegyetem tágulását meghazudtolva - jelentősen összezsugorodott.

Ahogy arról már beszámoltunk, a harmadik Orbán-kormány tagjai pénteken teszik le esküjüket a parlamentben. A parlamenti ülés 11 órakor kezdődik, és alig egyórás lesz, mivel Orbán Viktoron kívül más nem fog felszólalni a napirend szerint.

A parlamenti eskütételre - az eddigi jelek szerint - nem csak a közszolgálati média munkatársait engedik be.

Orbán Viktor harmadik kormányában Semjén Zsolt tárca nélküli miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Lázár János pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszter lesz.

A minisztereket a kormányfő javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki. A kormány a tárcavezetők kinevezésével alakul meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.