Az államtitkárok egyszerre nem fértek el a Sándor-palotában

Sólyom László köztársasági elnök első körben huszonegy államtitkárnak adta át a kinevezési okmányát szerdán délután a Sándor-palotában, az államfő második körben további húsz államtitkárt nevezett ki.

Az okmányok átadásán jelen volt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes és Hende Csaba honvédelmi miniszter is. Azért két körben veszik át az államtitkárok a kinevezési okiratokat, mert mindannyian, összesen 42-en, nem férnek el a Sándor-palota legnagyobb termében, a Tükör-teremben.

A Belügyminisztérium államtitkárának Kontrát Károlyt és Tállai Andrást, közigazgatási államtitkárnak pedig Felkai Lászlót nevezte ki a köztársasági elnök. A Honvédelmi Minisztériumban Simicskó István látja majd el az államtitkári, Fodor Lajos pedig a közigazgatási államtitkári feladatokat.

A Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál Balog Zoltán, Kovács Zoltán, Répássy Róbert, Rétvári Bence, Szabó Erika és Szászfalvi László tölt be az államtitkári posztokat; a közigazgatási államtitkár Gál András Levente lett.

Az államfő a külügyi tárca államtitkárává nevezte ki Németh Zsoltot, Bába Ivánt pedig közigazgatási államtitkárnak. A Nemzetgazdasági Minisztériumnál hat államtitkár dolgozik majd: Becsey Zsolt, Bencsik János, Cséfalvay Zoltán, Czomba Sándor, Kármán András és Naszvadi György. A közigazgatási államtitkári feladatokat Nagy Róza látja el.

Az MTI úgy tudja, hogy a Miniszterelnökség leendő államtitkára, a miniszterelnökkel külföldön tartózkodó Varga Mihály pénteken veszi át a kinevezési okmányát.

Az okmányok átadása után Sándor-palotában csoportkép készült az államfővel, a miniszterekkel és az államtitkárokkal.

A második körben az államfő a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának államtitkárává nevezte ki Czene Attilát, Halász Jánost, Hoffmann Rózsát, Soltész Miklóst, Szócska Miklóst és Szőcs Gézát. Közigazgatási államtitkárként Jávor András dolgozik a tárcánál.

Sólyom László a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárává nevezte ki Fónagy Jánost, Halasi Tibort, Hegmanné Nemes Sárát, Molnár Ágnest, Nyitrai Zsoltot és Völner Pált. E tárca közigazgatási államtitkára Vízkelety Mariann.

Az államfő a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárává nevezte ki Ángyán Józsefet, Czerván Györgyöt, Illés Zoltánt, Kardeván Endrét és V. Németh Zsoltot. A tárcánál Farkas Imre lett a közigazgatási államtitkár.

A negyvenkét államtitkárból egy, Varga Mihály, a Miniszterelnökség leendő vezetője nem vette át a kinevezési okiratot. Az MTI úgy tudja, hogy Varga Mihály Brüsszelben tartózkodik Orbán Viktor kormányfővel, és várhatóan pénteken veszi át a kinevezési okmányát.

A második körben kinevezett államtitkárokkal is készült csoportkép, amelyen az államfő és a miniszterek is rajta voltak.

Sólyom László és a kinevezésre váró államtitkárok
Sólyom László és a kinevezésre váró államtitkárok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.