Juhász Péter segítséget kért Tarlóstól

Levélben fordult Juhász Péter, az Együtt alelnöke Tarlós István budapesti főpolgármesterhez, hogy lépjen fel a belvárosi ingatlanmutyi ellen.
Juhász azután írt levelet Tarlósnak, hogy a múlt héten a főpolgármester a Fővárosi Közgyűlésen nem nyomott gombot a Klotild-palota 10%-os tulajdonrészének eladására.

Juhász levelében több gyanús ingatlanügyre is felhívta a főpolgármester figyelmét. Az egyik szerinte egy Deák Ferenc utcai ingatlan eladása körül bontakozott ki. Juhász szerint a belváros a törvényekre fittyet hányva elad egy ingatlant 78 millió forintért egy bennfentes ügyvédnek, amit el lehetne adni 100 millióval többért is egy nyílt versenyben. Ráadásul a Fővárosnak elővásárlási joga lenne.

Az Együtt alelnöke azt írja, hogy a főpolgármester túl azon, hogy megakadályozhatna egy korrupciós ügyletet, a budapesti adófizető polgároknak 100 millió forint plusz forrást szerezhetne, amiből juthatna például a 3-as metró és a HÉV felújítására is.

Juhász Péter igazát bizonyítva november végén 130 milliós vételi ajánlatot tett a Deák Ferenc utcai ingatlanra. Az Együtt politikusa három nap alatt összegyűjtötte a pénzt a Facebookon. Feladott egy hirdetést is 170 milliós irányárral, aznap 46-an érdeklődtek. Főként ingatlanosok hívták azzal, hogy ennyiért bármikor tudnak vevőt.

A héten újabb szintet lépett a korrupciós ügyek feltárása. Juhász a gyűjtéstől felbuzdulva, az Igazmondó Alapítvány segítségével egy nyolcvanmilliós alapot hozott létre. Az elképzelés az, hogy a belvárosi esethez hasonlóan vételi ajánlatot tesznek olyan ingatlanokra (vagy akár földekre), amelyeket szerte az országban korrupciógyanúsan próbálnak értékesíteni. Juhász hangsúlyozza: a cél nem az ingatlankereskedelem, hanem az, hogy a pályázat nélküli értékesítéseknél ellenajánlattal versenyt kényszerítsenek ki.

Juhász levele végén arra kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy ne írja alá az elővásárlási jogról való lemondást a Deák Ferenc utca 23. (Deák tér 3.) ingatlan vonatkozásában, hanem éljen elővásárlási jogával. Vegye meg a Főváros az ingatlant, és vagy tartsa meg közösségi tulajdonban, vagy - az alaptörvény szellemének és betűjének megfelelően - piaci áron adja el. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.