Horváth Csaba látványosan beállt Falus mögé

A Facebookon biztosította támogatásáról Falus Ferencet a szocialisták eddigi főpolgármester-jelöltje, Horváth Csaba. Mivel az elmúlt napokban gyakran változott a helyzet, fontos lehet rögzíteni, hogy a bejegyzés csütörtök kora délután került ki a közösségi oldalra. Három nappal azután, hogy a volt tiszti főorvos személyéről megegyezett az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció tárgyalódelegációja, és eggyel azelőtt, hogy a szocialista párt küldöttértekezlete szavazna róla.

Teknős Miklós / Népszabadság

Horváth azt írta: neki Budapest a legfontosabb, a város érdeke pedig az, hogy leváltsák a Fideszt. Erre a teljes együttműködést tartotta a legjobb megoldásnak. „Ennek a meggyőződésünk szerinti győzelmi stratégiának rendeltük alá a tárgyalásokat is az elmúlt hónapokban. Az idő azonban elfogyott, 67 nap múlva választ Budapest. Ezért a héten tudomásul kellett vennünk, hogy az együttműködésnek egy kevésbé erős, de egyetlen elérhető módja a koordinált indulás. (...) Október 12-én az önkormányzati választáson derül majd ki, valóban ez volt-e a győzelemre vezető kompromisszum. Mindent meg fogunk tenni, hogy sikerüljön, mert Budapest csak akkor lehet odafigyelő, tiszta és biztonságos város, ha együttműködünk. Ezért támogatom Falus Ferencet. Azért adok meg neki minden segítséget, hogy valódi alternatívát nyújthasson és győzelemre vezesse a baloldalt és a liberálisokat Budapesten" – olvasható a bejegyzésben.

Fontos azonban, hogy mint megírtuk: a napokban már nem a főpolgármester-jelölt személye volt a fő akadálya az ellenzéki megállapodásnak (bár voltak bőven arra utaló jelek, hogy Horváth Csaba nem adta fel a reményt és a harcot saját jelöltsége ügyében), hanem az, hogy kerületi szocialista vezetők Horváth visszalépése fejében jobb pozíciót remélnek maguknak a helyi alkukban, a másik két párt viszont azokat is lezártnak tekinti.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.