Halálugrás kérdőjelekkel

Jogerősen elutasította a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a néhai Török Szabolcs szüleinek a keresetét, amelyben a máig tisztázatlan körülmények között elhunyt fiuk halála ügyében született rendőrségi közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálatát kérték. Ezzel azonban a szövevényes ügynek még mindig nincs vége.

Bár a munkaügyi bíróság az ítélet indoklásában hangsúlyozta azon álláspontját, hogy Török Szabolcs halála ügyében idegenkezűség, és ebből következően bűncselekmény gyanúja nem volt megállapítható, az ügyészség idén feb­ruárban elrendelte a nyomozást a férfi halálával kapcsolatban még megválaszolatlan kérdések tisztázására.

Török Szabolcs a születésnapján, 2013. november 23-án zuhant le a budapesti Hotel Boscolo 583-as szobájának erkélyéről. Vele volt a Kanadában élő, de Magyarországon is ismert és népszerű, Feldmár András, valamint munkatársa, Büky Dorottya is. Elmondásuk szerint Török Szabolcs születésnapját ünnepelték hármasban az arra a napra kibérelt hotelszobában. Egy idő után a fiú rosszullétre panaszkodott, majd elment tusolni. Ezek után ők már csak azt konstatálták, hogy Szabolcs átvetette magát az erkélyen.

Amikor a férfi szülei megkapták a toxikológiai szakvéleményt, miszerint a fiuk szervezetében különböző nyugtató hatású gyógyszereket és MDMA drogot találtak, az az érzésük támadt, hogy valaki drogot adott Szabolcsnak. A család által felkért magánnyomozó azonban nem talált senkit, aki látta volna drogozni őt. A rendőrség akkor még a fiú szervezetében talált MDMA ellenére sem vizsgálta ezt a kérdést.

Tizenhárom hónappal a tragédia után a BRFK-n a rendkívüli haláleseteket vizsgáló egység azzal zárta le a saját eljárását, hogy Török Szabolcs halála öngyilkosság volt. Majd szinte azonnal feljelentést tettek az illetékes kerületi kapitányságon „kábítószer birtoklásáért". Lényegé­ben az elhunyt ellen. Amennyiben így marad az ügy, az elkövető halála miatt napokon belül megszüntethető lett volna az eljárás.

Csakhogy az ügyészség közbelépett, és nyomozásra utasította a rendőrséget, hogy tisztázzák, honnan és mikor került Szabolcshoz a szervezetében talált drog. A szülők épp azért perelték be a rendőrséget, mert egy olyan tartalmú határozattal zárta le a közigazgatási eljárást, amely szerint további tanúk kihallgatása, szakértők kirendelése nem indokolt.

Az ügyészség pár héttel később megszületett nyomozást elrendelő döntése ezt némiképp másképp láttatja. Már csak azért is, mert a rendkívüli halálesetekkel foglalkozó egység nemcsak azt nem vizsgálta, hogy korábban Török Szabolcs élt-e drogokkal, de azt sem, hogy mikor került a szervezetébe a szer. Sőt, még azt sem, hogy a születésnapi összejövetelen részt vevő Bükynek, de még inkább a pszichoanalitikus Feldmárnak miért nem tűnt fel, hogy a fiúval valami nincs rendben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.