Habony áll Kövér betámadása mögött?

Az Index szerint utálják egymást Kövér Lászlóval, köszönő viszonyban sincsenek.

Régóta igen erős ellenérzéseket táplál Kövér László házelnök Habony Árpáddal, Orbán Viktor főtanácsadójával szemben - az Index szerint ez is állhat a napokban kitört fideszes belháború mögött.

Ahogy arról beszámoltunk, Lázár János, a miniszterelnökség vezetője a Figyelőnek adott interjújában nyíltan betámadta a fideszesek "urizálása" miatt méltatlankodó Pokorni Zoltánt, illetve Kövér Lászlót. Lázár úgy fogalmazott: "Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki". 

Az üggyel kapcsolatban megírtuk, hogy vélhetően nem magánakciójáról van szó, Orbán Viktor küldhette ezzel a selyemzsinórt Pokorni Zoltánnak. Az Index pedig úgy értesült: a Fideszen belül többen úgy gondolják, Habony Árpád bosszújának köszönhető, hogy Kövér is a háborús ellenoldalra került, és Lázár őt is betámadta. A hírportál forrásai szerint Kövér László évek óta kifejezetten utálja Habonyt, régebben meg is próbálta eltávolíttatni Orbán Viktor környezetéből. Úgy gondolta, túl nagy és káros befolyása van a pártelnökre, ráadásul Habony vissza is él ezzel a befolyással a többi fideszes vezető rovására. Az ellentét odáig fajult, hogy állítólag nem is köszönnek egymásnak, sőt, Habony inkább kényszerűen ott is szokta hagyni a társaságot, amikor megjelenik a házelnök - írta az Index.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.