Facebook-per: bocsánatkérést vár a siófoki expolgármester

Bocsánatkérést vár Balázs Árpád siófoki expolgármester az általa becsületsértésért beperelt Facebook-megosztóktól - írja a Sonline.hu

A Szekszárdi Járásbíróságon kedden kezdődött előzetes meghallgatás a perben. Az ügy előzménye, hogy rabosítottak jó néhány Facebook-megosztót a Balázs Árpád által beperelt tizenhétből, akiknek annyi a "bűne", hogy megosztottak egy cikket a Facebook-on. Az írás egy korábbi, még Balázs Árpád polgármestersége idején nyélbe ütött ingatlanügyletet taglalt.

Az expolgármester most úgy nyilatkozott, hogy amennyiben bocsánatot kérnek tőle, úgy a legtöbbektől ezt elfogadja. "Így a lovagiasság szabályai szerint rendezhetjük azzal, hogy a feljelentést velük szemben visszavonom. Nem vonatkozik ez azokra a pártvezetőkre, akik ma is politikai ellenfeleik tudatos és hamis lejáratásán dolgoznak" – írta Balázs kedden a Facebook-ra.

Czeglédy Csabának, a megosztók jogi képviselőjének az álláspontja változatlan, szerinte ügyfelei semmilyen jogsértést nem követtek el. "Az eljárást ismerve nyugodt vagyok, és az ügyfeleim is azok lehetnek. Ilyen esetekben azonban azt szoktam javasolni, hogy amennyiben lehetséges, egyezzenek meg a vitázó felek akár egy bocsánatkéréssel, hiszen a legjobb az a csata, amit nem kell megvívni" - mondta lapunknak az ügyvéd.

A bíróságon egyébként szimpatizánsok csapata várta a perbe fogott megosztókat. A szekszárdi MSZP is demonstrációra toborzott a bíróság épülete elé és Siófokról is érkeztek kék dzsekis DK-sok.

Május 10-ig van lehetősége a feleknek a "békülésre", ennek híján várhatóan ősszel folytatódik a büntetőper.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.