Dobrev: Ha Feri marad 2009-ben, nincs kétharmad

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára legtöbbször politikai és közéleti dolgokról vitatkoznak otthon. Férje őszödi beszédét szenvedélyesnek és bátornak, Falus Ferencet pedig higgadt, intelligens embernek tartja a volt miniszterelnök felesége.
Dobrev Klára ritkán ad interjút, most azonban a HVG-nek mesélt az őszödi beszédről, férje politikai jövőjéről, az „öregecskedő feleségekről" és Budapest közös, baloldali főpolgármester-jelöltjéről.

Gyurcsány Ferenc felesége jól viseli, hogy férje továbbra is a politikával foglalkozik, és nem baloldalról szóló könyveket gyárt, kiemelte azonban, hogy férje izgalmas cikkeket azért szokott írni. Dobrev ezzel a volt miniszterelnök lapunkban megjelent írására utalt, melyben Gyurcsány egy egységes Demokrata Párt létrehozásáról elmélkedik, és a baloldal összefogását sürgeti.

A feleség szerint pont ezt hirdette meg Bajnai Gordon is 2012-ben, és pont ezt az összefogást akarta mindenki a rá következő évben is. A legfőbb baj az, hogy ez nem sikerült – fűzte hozzá Dobrev.

Gyurcsány felesége szerint az Orbán-rezsim elleni fellépés egységes politizálást igényel, de istenments, hogy minden politikus elkezdje ugyan azt mondani. Dobrev szerint dráma, hogy abban a fontos kérdésben sem tudnak egységes hangot hallatni a felek, amiben egyébként egyetértenek.

Az őszödi beszéd kapcsán Gyurcsány Ferenc felesége megjegyezte, lehet tudni, hogy milyen körökből jutott ki a beszéd, de jó lenne azt is bizonyítani, ki volt a beszéd kiszivárogtatója. Dobrev egyébként a beszédet szenvedélyesnek és bátornak tartja, és szerinte talán egyre többen értik.

„Lázár János miniszter mondta, hogy érdemes lenne újraolvasni ennyi év távlatából, mert sok igazság van benne. Szerintem is" – tette hozzá a Demokratikus Koalíció elnökének felesége.

Arra az újságírói kérdésre, hogy felelősnek tartja-e férjét a kétszeri kétharmadért, Dobrev Klára azt válaszolta, hogy ha férje nem mond le 2009-ben, akkor nincs kétharmad. Dobrev szerint nem lehetett feltartott kézzel menni a kampányba, és azt mondani, minden rossz, amit eddig csináltunk, ne haragudjatok. Hozzátette, ezt kommunikálni drámai hiba volt. A 2014-es országgyűlési választási kampányban pedig nem volt még egy olyan politikus, mint a férje, aki zokszó nélkül beállt volna Mesterházy mellé. Hogy Orbán-rezsimje ennyire megerősödött, abban Gyurcsány neje szerint közös a felelősség.

A volt miniszterelnök feleségét a portál Falus Ferencről, a budapesti ellenzéki összefogás közös polgármesterjelöltjéről is kérdezte. Dobrev Klára nagyon régóta ismeri a karaktergyilkosságot elkövető Falust, szerinte egy higgadt intelligens ember és Magyarországon az a baj, ha valaki kicsit formabontó, azt kevesen értik. Gyurcsány felesége hozzátette, ugyan ezt átélte, amikor férje „öregecskedő feleségekről" beszélt, és kapott utána hideget, meleget. Dobrev ekkor nevetett az egészen, mert tudta, mit akart ezzel mondani férje. Az irónia sajnos nem közbeszédbe való – tette hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.