DK: Orbánnak lövése sincs

Lassan Zsirinovzkij szintjére süllyed Orbán az autonómia követelésével Gyurcsányék szerint.
„Orbánról Viktor egészen olyan, mint a Bourbonok" – olvasható a Demokratikus Koalíció szombati közleményében. A DK szerint a miniszterelnöknek „a pozsonyi csúcson sikerült rádupláznia beiktatási beszédében elkövetett baklövésére, amellyel az orosz agresszió és szeparatizmus szorongatta Ukrajnától követelt autonómiát és kettős állampolgárságot a kárpátaljai magyarok számára."

Molnár Csaba ügyvezető alelnök szerint Orbán Viktornak elképzelése sincs a kárpátaljai magyarok kisebbségi jogairól, csak „a zavarosban próbál halászni, rájátszva a hazai nacionalista érzelmekre." A DK szerint erről árulkodik az is, hogy Orbán Viktor Ausztriát és Tusk lengyel miniszterelnököt is magára haragította.

Orbán "a legjobb úton van afelé, hogy partnereink szemében közös platformra lavírozza magát a megvetett és kiközösített orosz Zsirinovszkijjal, aki márciusban Ukrajna fölosztását javasolta – Magyarországnak is. Ez a politika hazánk megítélésénél csak a kárpátaljai magyaroknak árt többet."

Ahogy arról már beszámoltunk, miniszterelnöki beiktatási beszédében Orbán arról beszélt, hogy a Kárpát-medencei magyarságot megilleti a kettős állampolgárság, a közösségi jogok és az autonómia, és ennek közeli aktualitást ad az Ukrajnában élő 200 ezres magyar közösség helyzete, amelynek meg kell kapnia a kettős állampolgárságot, a közösségi jogok teljességét, és az önigazgatás lehetőségét. A nagy vihart kavart mondaton ezt követően sem változtatott, sőt a V4 mi niszterelnökeivel közös pozsonyi fórumán még rátett egy lapáttal és kijelentette: nincs garancia arra, hogy demokratikus Ukrajna épül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.