Csak rákérdeznek, miről is beszélt Orbán

A kormányfő szerint sok pénzt kaptak a menekülteket segítő civil szervezetek, amelyek ezt cáfolják. A Szolidaritás közérdekű adatigényléssel fordult a Miniszterelnökséghez, hogy tisztázzák: kinek mekkora támogatás jutott.

Közérdekű adatigénylést nyújtott be a Miniszterelnökségre Székely Sándor fővárosi képviselő kedden, amelyben többek között arra kíváncsi, hogy a kormány mely civil szervezeteket támogatott a menekültek ellátásában – tudatta a Magyar Szolidaritás Mozgalom.

Orbán Viktor hétfőn az országgyűlés plenáris ülésén a menekültválsággal kapcsolatos napirend előtti vitában a következőket mondta: „A civil szervezeteknek jelentős pénzügyi támogatást adunk – csak halkan mondom”.

A kormányfő kijelentését „azóta több olyan szervezet is cáfolta, amely az elmúlt hónapokban emberfeletti munkát végzett, megmentve talán valamit hazánk jó híréből, és megelőzve egy humanitárius katasztrófát. És teszik ezt mind a mai napig” – hangsúlyozza a Szolidaritás.

A tisztánlátás érdekében Székely Sándor a következő adatokat kérte ki a Miniszterelnökségtől: mely civil szervezetek és milyen szempontok alapján kapnak állami támogatást,
 összesen és külön-külön mekkora összeghez jutottak, s meghatározták-e, hogy a pénzt milyen célra fordíthatják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.