CÖF: El a kezekkel Balog Zoltántól!

Kiállnak a békemenetesek a roma holokausztot relativizáló kijelentése miatt bírált miniszter mellett.

Védelmébe vette Balog Zoltán emberierőforrás-minisztert a Civil Összefogás Fórum (CÖF). A békemeneteket szervező "civil" csoport most azon akadt ki, hogy az ellenzék össztűz alá vette Balogot egy vitatott kijelentése miatt.

Ahogy arról beszámoltunk, a roma holokauszt évfordulóján a miniszter azt találta mondani, hogy a második világháborúban Magyarországról nem történt roma deportálás, a magyar cigányokat Ausztriából vitték el. Balogot emiatt lemondásra szólították fel a demokratikus ellenzék pártjai, és több civil szervezet is felháborodottan reagált a kormánytag szavaira. Balog Zoltán utóbb azt mondta, nem kell magyarázkodnia, de pontosabban is fogalmazhatott volna, szerinte egy kiragadott félmondatát ferdítették el a sajtóban.

"Arra gondoltam, hogy az a fajta szervezett deportálás - direkt módon koncentrációs táborokba -, ami a magyarországi zsidósággal történt nagyon nagy szégyen", és a magyar állam a roma holokausztban más szerepet játszott - védekezett Balog Zoltán. (A "számháborúról", azaz arról, hogy valójában hány cigány származású honfitársunkat deportálták, itt olvashatnak bővebben.)

Balogot előbb a Fidesz vette védelmébe, majd következett a CÖF: döbbenetesnek nevezték, hogy az MSZP, a DK, és az Együtt-PM, semmit sem tanult a választópolgárok üzenetéből. "Változatlanul a legfontosabb számukra, hogy sortüzet nyissanak a kormányra, ahelyett, hogy saját széthullott táboruk rendberakásával foglalkoznának. Látható céljuk, a magyarok közösségének fellazítása, ide értve etnikai és faji hovatartozás nélkül szülőföldünk minden lakosát. Most Balog Zoltán miniszter kilövetésén munkálkodnak. Mondatainak félremagyarázása mellett, tudatosan elfeledkeznek sok éves cigányokért folytatott munkájának eredményességéről és lemondását követelik".

A CÖF "a miniszter áldozatos és lelkiismeretes munkásságát értékelve azt üzeni, el a kezekkel Balog Zoltántól!" Együtt valljuk a miniszterrel, hogy a cigányokkal kapcsolatos történelem pontos megismerése minden magyar embernek elkerülhetetlenül fontos feladata.

A nemzet bocsánat kérése mellett, még sok a törleszteni valónk cigány honfitársaink felé. Minden megemlékezésen fejet kell hajtanunk a nácizmus cigány áldozatai és a holokauszt előtt. A kormány és a civil társadalom összességének most az a feladata, hogy cigány polgártársainkkal együtt a magyar-magyar közösség békés együttműködését erősítsük - olvasható a CÖF közleményében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.