Boldvai felfüggesztette MSZP-s párttagságát

Felfüggesztette párttagságát Boldvai László, aki a felesége révén keveredett az offshore-botrányba - ezt Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője jelentette be a párt keddi tájékoztatóján.

Tóbiás elmondta: személyesen találkozott Boldvai Lászlóval, aki elismerte érintettségét. A párttagság felfüggesztése azt jelenti, hogy Boldvainak le kell mondani a párt Nógrád megyei elnöki posztjáról. Megyei közgyűlési tagságát megtarthatja, de innentől független politikusnak számít.

Boldvai László
Reviczky Zsolt / Népszabadság

A világméretű offshore-botrány vasárnap este robbant, amikor nyilvánosságra hozták az offshore cégeket leleplező titkos iratokat, amelyeket az International Consortium of Investigative Journalists nevű tényfeltáró újságíró-szervezet koordinálásával dolgozott fel 76 ország több mint 370 újságírója. A dokumentumok egy Mossack Fonseca nevű panamai ügyvédi iroda belső iratállományából származnak. Boldvai felesége mellett Horváth Zsolt egykori fideszes politikus is képbe került az ügyben, de Pethő András, a Direkt36 magyar oknyomozó portál egyik alapítója, aki részt vett a történelem legnagyobb offshore-szivárogtatásában, azt ígéri: lesznek még magyar érintettek.

 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.