Most az Amnestynek szólt be a Fidesz

Ez egy szabad ország - a Fidesz szerint mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az Amnesty is készíthet emberi jogi jelentést.

Úgy látszik, az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezetben találta meg legújabb ellenségét a civilek elleni hadjáratban egyszer már kudarcot vallott Fidesz. A kormánypárt a jelek szerint nehezen tűri, ha az orra alá dörgölik kudarcait, legalábbis ez derül ki szerdai csetapatéjukból.

Az AI most tette közzé szokásos éves jelentését, amiben az emberi jogok helyzetét tekinti át a világ 160 országában. A Magyarországgal foglalkozó fejezetben elsőként éppen azt róják fel a kormánynak, hogy egyre ellenségesebben viszonyul a jelentősebb civil társadalmi csoportokhoz és szervezetekhez (a kifogásaik listáját itt olvashatják el - a Szerk.)

Erre reagálva Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, az Amnesty International mostani és korábbi jelentései is "túlnyomórészt szubjektív megállapításokon nyugszanak". Dunai azt is fontosnak tartotta hozzátenni, hogy "Magyarországon demokrácia van, mindenki elkészítheti a saját jelentését".

Ezzel a kijelentésével a világ egyik legtekintélyesebb jogvédő szervezetét becsmérelte a Fidesz szóvivője, ami - noha a kormánypárt stílusába bőven belefér - meglehetősen unortodox lépésnek számít a diplomáciában.

Dunai Mónika egyébként mondott ennél cifrábbakat is a sajtótájékoztatón. Többek között azt, hogy "Magyarország jobban teljesít a családok megbecsülésében", majd, hogy "a kormány fő célja, hogy a bérből és fizetésből élők, a munka mellett gyermeket vállaló családok mindig biztonságban legyenek". Ezek után felsorolta, mennyi áldozatot hoztak a családokért, és persze nem maradhatott el az elmúltnyolcévezés sem, biztosítva a közvéleményt, hogy a Fidesz még mindig démonokkal harcol - legyen szó a rezsiről, vagy Bajnai Gordonról.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.