Az LMP a kispesti közétkeztetéssel kapcsolatos vizsgálat eredményének nyilvánosságra hozatalát kéri

A Lehet Más a Politika (LMP) a kispesti óvodák, iskolák étkeztetésével kapcsolatos vizsgálat eredményének nyilvánosságra hozatalát kéri Aáry-Tamás Lajostól, az oktatási jogok biztosától.

Ezt Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke és Osztolykán Ágnes, az Országgyűlés oktatási bizottságának LMP-s alelnöke közölte pénteken az MTI-vel.

Közleményükben emlékeztettek arra, hogy az oktatási jogok biztosa mostanáig sem hozta nyilvánosságra annak a vizsgálatnak az eredményeit, amely a kispesti óvodai és iskolai közétkeztetéssel kapcsolatos szülői panaszok miatt indult több mint egy évvel ezelőtt.

Az LMP ezért nyílt levélben fordul Aáry-Tamás Lajoshoz, sokadszorra kérve, hogy hozzák nyilvánosságra az eredményeket - közölte a két ellenzéki képviselő.

Szél Bernadett és Osztolykán Ágnes szerint a közétkeztetés színvonala nem csak Kispesten volt aggasztó egy éve, és a kormányzati ígéretek ellenére ebben a ciklusban is elmaradt egy átfogó közétkeztetési rendelet elfogadása, folytatódott a közétkeztetés kiszervezése.

Az LMP szerint a közétkeztetést az önkormányzatoknak kell felkarolniuk, mivel egyértelművé vált, hogy a több ezer főt kiszolgáló, profitorientált cégekkel nem oldható meg a kiegyensúlyozott színvonalat és a gyermekek egészségét szem előtt tartó közétkeztetés.

Aáry-Tamás Lajos 2013. január 10-én közölte az MTI-vel, hogy hivatalból vizsgálatot indított a kispesti óvodák, iskolák étkeztetésével kapcsolatban, mert komoly minőségi kifogások merültek fel. A vizsgálatról azóta nincs hír, ám a cég időközben az érintett szülőkkel és az önkormányzattal megállapodott arról, hogy közös bizottság ellenőrzi az ételek minőségét, beléptek a kormányzati Mintamenza Programba, majd ősszel felújítási programot is indítottak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.