Aláírásgyűjtésbe kezd Gyurcsány pártja a Péterfy bezárása ellen

A Péterfy kórház bezárása ellen gyűjt aláírásokat a Demokratikus Koalíció (DK) – erről Oláh Lajos, a párt teréz- és erzsébetvárosi országgyűlési képviselője tájékoztatta az újságírókat hétfőn.

Az ellenzéki párt közleménye szerint a tervezett intézkedés veszélybe sodorja az agglomeráció és több kerület, elsősorban Erzsébetváros és Terézváros gyógyulni vágyó betegeit. Mit írják: az Orbán-kormány ismét előkészítetlenül, előzetes szakmai ás társadalmi egyeztetés nélkül akar döntéseket hozni az egészségügyben. A hetedik éve intézkedő rezsim kórházbezáró terve elfogadhatatlan.

A DK szerint nem szűnhet meg a kórház. Hozzáteszik: Magyarországot az Orbán-kormány bűnei miatt naponta három orvos és két ápoló hagyja el. Nőnek a műtéti várólisták, és hitvány koszt jut a betegeknek, sok helyen ceruzaelemre sem telik a műszerekbe, a rákos betegek már a gyógyszereiket sem kapják meg – írják. A DK arra kér mindenkit, aláírásával segítse a Péterfy kórház megmentését, hogy legyen még hely, ahol gyógyítani, gondozni és gyógyulni lehet.

Vasárnap a Jobbik jelentette be, hogy ők a Szent János Kórház bezárása ellen gyűjtenek tiltakozó aláírásokat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.